Γεύσεις

Τι είναι το αλφάλφα και γιατί είναι καλό να το προσθέσουμε στη διατροφή μας

Το αλφάλφα μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό, ωστόσο πρόκειται για ένα τρόφιμο που θα μπορούσε να μπει στην κατηγορία των superfoods, αφού έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Στην ουσία πρόκειται για ένα είδος τριφυλλιού, με καταγωγή από την Ασία, με τις φύτρες του να είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών C και Κ, φυλλικού οξέως και μαγγανίου. Επίσης, περιέχει φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.

Το αλφάλφα είναι κυρίως γνωστό για τη δράση του στη μείωση της χοληστερόλης. Παράλληλα, η κατανάλωση του παρέχει στον οργανισμό αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό. Σημειώνεται επίσης, ότι το αλφάλφα περιέχει φυτοοιστρογόνα, τα οποία προσφέρουν σημαντική ανακούφιση στα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως οι εξάψεις και οι εφιδρώσεις.

Πώς θα προσθέσουμε αλφάλφα στη διατροφή μας;
Στην αγορά είναι πιο εύκολο να βρούμε αλφάλφα σε σκόνη, στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και στα ράφια με τα superfoods. Η σκόνη αλφάλφα μπορεί εύκολα να προστεθεί σε χυμούς και smoothies. Σε λαϊκές αγορές και ενημερωμένα μανάβικα, μπορεί επίσης να βρείτε φύτρες αλφάλφα που μπορείτε να προσθέσετε σε σαλάτες και σάντουιτς, αν και είναι αρκετά δυσεύρετες σε σχέση με τη σκόνη.

olivemagazine.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button