ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Τι θα προσφέρει ένα Open Mall στην Κυπαρισσία

Το ύψος του έργου αγγίζει το 1,7 ευρώ

Την έγκριση για συμμετοχή στο πρόγραμμα Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου περιμένουν ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας και ο Δήμος Τριφυλίας, όπου έχουν ήδη καταθέσει, από τον περασμένο Δεκέμβρη, τον σχετικό φάκελο διεκδικώντας ένα Open Mall στη πόλη της Κυπαρισσίας.

Εφόσον εγκριθεί η πρόταση που έχει υποβληθεί, ένα πόσο της τάξης των 1.700.000 ευρώ θα επενδυθεί στην πόλη το προσεχές διάστημα.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο μεταξύ άλλων προσβλέπει στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας σε περιοχές εμπορικού ενδιαφέροντος και πιο συγκεκριμένα σε περιοχές με σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους, οι οποίες διαθέτουν και τουριστική δυναμική, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις που ωφελούν συνολικά και διαχρονικά την περιοχή.

Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπονται δράσεις όπως:

  • Αισθητική, περιβαλλοντική και λειτουργική αναβάθμιση δημόσιων χώρων
  • Ανάπτυξη συστημάτων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (wi fi)
  • Εγκατάσταση ηλεκτρονικών πινακίδων Led
  • Άλλες δράσεις προβολής και επικοινωνίας των νέων δυνατοτήτων σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο

Η εφαρμογή του προγράμματος αναμένεται να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την εικόνα της πόλης και θα την καταστήσουν ακόμη πιο γοητευτική στον επισκέπτη, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Με τη χρήση «έξυπνων εφαρμογών» δημιουργείται μια ουσιαστική δυναμική, που θα επηρεάσει εξαιρετικά θετικά την τοπική οικονομία.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button