Αγροτικά

Τι λάδι θέλουν οι Αμερικανοί;

Το τρίπτυχο ‘ποιότητα – τιμή – συσκευασία’ και το σημείο ισορροπίας των τριών αυτών παραμέτρων χρειάζεται να κατακτήσει ο Έλληνας εξαγωγέας ελαιολάδου. ώστε να εδραιωθούν τα προϊόντα του στη συνείδηση των Αμερικανών καταναλωτών και να κατορθώσουν να σταθούν διαχρονικά στην αγορά των ΗΠΑ“, σημειώνει στην αναλυτική και κατατοπιστική της έκθεση για την αμερικανική αγορά ελαιολάδου η Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιινγκτον των ΗΠΑ.

Στην διαφωτιστική μελέτη που συντάχθηκε από το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, εκτιμάται ότι “η ζήτηση για το ελαιόλαδο από τους Αμερικάνους θα ακολουθήσει ανοδική πορεία τα επόμενα χρόνια, γεγονός που δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο από τους Έλληνες παραγωγούς, καθώς το μέλλον στις εξαγωγές ελαιολάδου φαίνεται να είναι στην Αμερική“.

Στην ολοκληρωμένη παρουσίασή της, η ελληνική πρεσβεία κάνει μια σε βάθος ανάλυση της αμερικανικής αγοράς ελαιολάδου και της εγχώριας σχετικής νομοθεσίας, ενώ καταλήγει σε χρήσιμα συμπεράσματα και προτάσεις για τους Έλληνες επιχειρηματίες του ελαιολάδου που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην μεγαλύτερη αγορά εισαγωγής.

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη έκθεση σε αυτόν το σύνδεσμο. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button