Αγροτικά

Τι προβλέπει το πρόγραμμα διακανονισμών της ΔΕΗ για τους αγρότες – Επιστολή Στάσση στη Βουλή

Για την υιοθέτηση ενός ευνοϊκού προγράμματος διακανονισμών για τους αγρότες κάνει λόγο η ΔΕΗ απαντώντας με επιστολή της σε σχετική ερώτηση στη Βουλή και η οποία τέθηκε από 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα “Μέτρα στήριξης επαγγελματιών αγροτών από τη ΔΕΗ”.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ίδια η Επιχείρηση στην επιστολή της, όλοι οι αγροτικοί πελάτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές θα έχουν τη δυνατότητα ρύθμισης, με την καταβολή προκαταβολής του 15% ή 20% της οφειλής τους στη ΔΕΗ και αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού σε έως 18 ή 24 δόσεις, αντίστοιχα.

Αλλά και για αυτούς που εισπράττουν μεταχρονολογημένα σε σχέση με το χρόνο που καταναλώνουν, παρέχεται από το 2018 η δυνατότητα αναστολής έκδοσης των λογαριασμών για τους μήνες από Μάιο έως και Σεπτέμβριο, μετά από σχετική αίτηση για ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η διαδικασία έγκρισης και για τα δύο προγράμματα γίνεται σε οποιοδήποτε κατάστημα ΔΕΗ με την υποβολή σχετικής αίτησης ή τηλεφωνικά μέσω του πανελλαδικού τηλεφωνικού κέντρου, καλώντας στο 11770.

Επιπρόσθετα, η ΔΕΗ στην επιστολή της – υπογεγγραμμένη από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Γιώργο Στάσση – εκθέτει και μια σειρά ακόμη διευκολύνσεις προς την “αγροτιά” ,όπως “μέσω της παροχής ιδιαίτερα ευνοϊκών τιμολογίων καθώς και ειδικών προνομίων ως προς τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, αφού απαλλάσσονται από τη χρέωση για τον ΑΔΜΗΕ, το ΔΕΔΔΗΕ και τον ΕΦΚ, καθώς επίσης, χρεώνονται με χαμηλότερες τιμές για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) και για το ΕΤΜΕΑΡ (τέλος υπέρ ΑΠΕ).

Τέλος, μια ακόμη διευκόλυνση αποτελεί η κατάργηση της χρέωσης του παγίου για το επόμενο τρίμηνο.

Πηγή: Μιχάλης Μαστοράκης, energypress.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button