Τοπικά Νέα

Τι ώρα θα γίνουν οι παρελάσεις σε Γαργαλιάνους, Φιλιατρά και Κυπαρισσία

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 θα πραγματοποιηθεί και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα, με τη συμμετοχή μαθητών και συλλόγων σε ολόκληρη την Τριφυλία.

Γαργαλιάνοι

Στις 10.50 το πρωί της Δευτέρας θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πεσόντων στον χώρο του Ηρώου Πεσόντων, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια στον χώρο της Κεντρικής Πλατείας, θα ακολουθήσει η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την Δρ. Αναστασία Πολιτοπούλου, Πολιτική Επιστήμων-Ιστορικό-Νομικό-Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου-Ανώτατο Στέλεχος Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Στις 11.30 θα αποχωρήσουν οι μαθητές για την παρέλαση.

Τέλος στις 5 μ.μ. θα γίνει παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών στην κεντρική πλατεία από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου και Λυκείου Γαργαλιάνων στην κεντρική πλατεία.

Κυπαρισσία

Το πρωί της Δευτέρας θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κυπαρισσίας, όπου στις 10 π.μ. θα γίνει επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Μετά τη δοξολογία εντός του ναού θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Ιωάννα-Σουλτάνα Κοτσώρη διδάκτορα Αρχαίας Ηθικής Φιλοσοφίας, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την παρέλαση των μαθητών από τα σχολεία και τους συλλόγους της πόλης στις 11.30 το πρωί.

Φιλιατρά

Στα Φιλιατρά η δοξολογία θα τελεστεί στις 10.30 το πρωί της Δευτέρας στον Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου. Μετά το πέρας της οι παρευρισκόμενοι με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα μεταβούν στην κεντρική πλατεία προ του ηρώου, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνουν καταθέσεις στεφάνων, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Παναγιώτη Σάκκουλα διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα γίνει ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με τη μαθητική παρέλαση και αμέσως μετά την παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών από τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης. Τέλος στις 5 μ.μ. θα γίνει παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών στην κεντρική πλατεία από μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Φιλιατρών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button