Οικονομία

Τον Ιανουάριο ολοκληρώνεται η διαδικασία αύξησης του κατώτατου μισθού

Έχει ήδη ξεκινήσει η ψήφιση και η υλοποίηση των μέτρων τα οποία ο πρωθυπουργός εξήγγειλε από τη ΔΕΘ, δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Η συλλογική διεκδίκηση των εργαζομένων, προφανώς όχι τυχαία, ήταν από τα κεντρικά ζητήματα που στόχευσε η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων της περιόδου 2010-2014 και συνέβαλε καθοριστικά στην ισοπέδωση των μισθών και τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος φτηνής και ευέλικτης εργασίας. Αυτή η συνταγή με τις ολέθριες συνέπειες δεν ήταν μόνο θέση των δανειστών, αλλά και συνειδητή επιλογή των κυβερνήσεων της περιόδου 2010-2014» δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, με θέμα «Μαζί σχεδιάζουμε το μέλλον», την οποία πραγματοποίησε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Παγκρατίου.

«Η διαδικασία αύξησης του κατώτατου μισθού έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2019 με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του λεγόμενου υποκατώτατου μισθού των νέων», σημείωσε η υπουργός Εργασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button