Εκπαίδευση

Τον Σεπτέμβριο ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου

Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, πιστοί στο ραντεβού μας, θέλουμε να επικοινωνήσουμε την ευχαρίστησή μας για το ότι η χώρα μας έχει πρωταγωνιστήσει στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού με τρομακτική επιτυχία, αναγνωρισμένη από όλες τις άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο και όλοι μαζί γιορτάζουμε την επανεκκίνηση των σχολικών μονάδων.

Τα μικρά παιδιά θα ξαναγυρίσουν στα σχολεία τους έτσι ώστε να ολοκληρωθεί και αυτή η σχολική χρονιά με μία πολύ μικρή παρένθεση. Έτσι λοιπόν ο κορωνοϊός άνοιξε και μία μεγάλη παρένθεση για τον Πανελλήνιο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο οποίος θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί λίγο μετά το Πάσχα. Ατυχώς δεν μπορέσαμε να το κατορθώσουμε, πιστοί πάντα στις οδηγίες της Επιστημονικής Επιτροπής (Ε.Ε) για την πανδημία και έτσι θα γιορτάσουμε όλοι μαζί την ολοκλήρωση αυτής της σχολικής χρονιάς με τον ενδιάμεσο διαγωνισμό μας, τον διαδικτυακό “Χορεύοντας την Άνοιξη”! Είναι σημαντικό ότι πάρα πολλές ομάδες από όλη τη χώρα έφτιαξαν τα ρομποτάκια τους, τα ρομποτάκια τους χόρεψαν, ντύθηκαν στα χρώματα της Άνοιξης και έτσι θα ολοκληρώσουμε με πολύ μεγάλη επιτυχία αυτή τη σχολική χρονιά.

Ο διαγωνισμός μας λοιπόν, όπως καθορίζει το πλαίσιο η Ε. Ε., θα μεταφερθεί για τις αρχές του μηνός Σεπτεμβρίου. Δηλαδή από 1η έως 15 Σεπτεμβρίου θα γίνουν σε όλη τη χώρα οι Περιφερειακοί Διαγωνισμοί και στο διάστημα 15-30 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής #WROHellas, πάντα υπό τις οδηγίες της Ε.Ε.. Θέλουμε πάρα πολύ μαζί με τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό να λάβουν μέρος και όλα τα παιδιά που θα συμμετείχαν για την Ολυμπιάδα στο Μόντρεαλ. Προσπαθούμε λοιπόν να οργανώσουμε και τον αντίστοιχο διαγωνισμό – προκριματικά για την Ολυμπιάδα – έτσι ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να χαρούν και να αποζημιωθούν για τον κόπο που έχουν κάνει μέχρι τώρα. Άρα λοιπόν θέλω να σας ευχηθώ από καρδιάς καλό καλοκαίρι με υγεία, πίστη στις οδηγίες της Ε.Ε., έτσι ώστε να απαλλάξουμε τη χώρα μας από αυτή την πανδημία.

Καλό καλοκαίρι!

Ιωάννης Σομαλακίδης Πρόεδρος Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button