Τοπικά Νέα

Τον συμπολιούχο της Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη εόρτασε σήμερα η πόλη της Κορώνης

Τον συμπολιούχο της Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη εόρτασε σήμερα με λιτό και σεμνό τρόπο η πόλη της Κορώνης.

Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιόλ. Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Γκουγκούνης, με τη συμμετοχή των εφημερίων της πόλης. Πλήθος πιστών, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, συνέρευσε στον Ιερό Ναό, προκειμένου να συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία και να λάβει τη χάρη του εορτάζοντος Αγίου. Να σημειωθεί, ότι φέτος δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, λόγω πανδημίας.

 Το παρών στον εορτασμό έδωσαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, οι Αντιδήμαρχοι Διονύσιος Αγγελόπουλος και Δημήτριος Σιψάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο πρ. Βουλευτής Θανάσης Πετράκος και ο Πρόεδρος του «Μανιατακίου Ιδρύματος» Δημήτριος Μανιατάκης.

 Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του ανέφερε: «Η Κορώνη εορτάζει σήμερα σύμπασα τον Άγιο Δημήτριο, τιμώντας τον βίο και το μαρτύριό του. Ας παραδειγματιστούμε όλοι από την πίστη και την θυσία του Αγίου και ικετεύσουμε να χαρίζει σε όλο τον κόσμο Υγεία και να πρεσβεύει για την γρήγορη απαλλαγή μας, από τη δοκιμασία της πανδημίας. Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες, αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button