ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Μεσσηνία: Τουλάχιστον 80 στρέμματα ελαιοκαλλιέργειας «σάρωσε» ο ανεμοστρόβιλος στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων [εικόνες – βίντεο]

Ζημίες πάνω από το 80% στους ελαιώνες!

Τεράστιες είναι ζημιές που προκλήθηκαν κυρίως σε ελαιοκαλλιέργειες αλλά και σε ορισμένα σπίτια στην περιοχή από το Μάτι Γαργαλιάνων έως τα Κοκκινοχώραφα, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Ο ανεμοστρόβιλος “χτύπησε” περίπου στη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης και διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά, ωστόσο ήταν αρκετά για να καταστραφούν από τη μια στιγμή στην άλλη, εκτάσεις ελαιοκαλλιέργειας αλλά και αγροτικές μονάδες και κατοικίες. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν αντιλήφθηκαν πως από τα ίδια τους τα σπίτια «έφευγαν» στην κυριολεξία τα κεραμίδια ενώ ο έντονος θόρυβος από τους ανέμους προκάλεσε τον φόβο και τον τρόμο στους ιδίους.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον ανεμοστρόβιλο, εκτός από οικίες, φτάνουν σε έκταση τουλάχιστον τα 80 στρέμματα!

Κλιμάκιο γεωπόνων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και διαπίστωσε τις ζημιές. “Θα  μπορούσαμε να πούμε ότι τέτοια ζημιά δύσκολα βλέπει κάνεις, ζημίες πάνω από το 80%, είναι εντυπωσιακές οι ζημίες”, τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος, σημειώνοντας ότι θα πρέπει όλοι οι ελαιοπαραγωγοί να απευθυνθούν στον ΕΛΓΑ για να δηλώσουν τις ζημίες, τόσο στην παραγωγή όσο και το φυτικό κεφάλαιο.

Δείτε τι ανέφερε στην κάμερα του gargalianoionline ο Διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος:

 

Δείτε εικόνες και βίντεο:

DCIM100MEDIADJI_0006.JPG

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Προτείνω άμεση σύγκληση του συμβουλίου της Δ.Ενότητας Γαργαλιάνων ,όπου θα εκφρασθεί η συμπαράσταση προς τους πληγέντες συμπολίτες μας,καθώς και η καταγραφή των ζημιών τόσο των ελαιόδεντρων όσο και των παραθεριστικών οικιών.Η καταβολή αποζημιώσεων θεωρείται επιβεβλημένη.
    Συγχαίρω και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Γεωργίας Τριφυλίας καθώς και τους συνεργάτες του για την άμεση ενεργοποίηση τους και για τα αντανακλαστικά που επιδεικνύουν κάθε φορά που δοκιμάζεται ο αγροτικός κόσμος της περιοχής ευθύνης τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button