Κόσμος

Τουρκία: Με ντομάτες, αγγούρια και μελιτζάνες διαμαρτυρήθηκε βουλευτής για την ακρίβεια


Τρομερό πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζει και η γείτονα χώρα με την ακρίβεια στα τρόφιμα, μιας και οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ εκτοξεύονται συνεχώς λόγω του πληθωρισμού.

Το εν λόγω ζήτημα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ανέδειξε με έναν παράδοξο και παραστατικό τρόπο, η πρόεδρος του  «Καλού Κόμματος» Μεράλ Ακσενέρ.

Η βουλευτής, δεν δίστασε να φέρει ντομάτες, πατάτες, μελιτζάνες, μήλα και κάθε λογής είδη διατροφής στο Κοινοβούλιο της Τουρκίας, τονίζοντας ότι οι αυξήσεις σε βασικά τρόφιμα «αγγίζουν» μέχρι και το 247%.

Απευθυνόμενη στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε «Κύριε Ερντογάν, πόσο σε άλλαξε το παλάτι. Έχεις ξεχάσει τι θα πει να πεινάει κάποιος».

«Κάποια παιδιά κοιμούνται νηστικά. Οι μητέρες τους, επειδή δεν μπορούν να τους δώσουν λίγο φαγητό να τους μαγειρέψουν κάτι τα βράδια, κλαίνε»

Όσον αφορά τις τιμές, σύμφωνα με την Ακσενέρ:

  • Ένα λίτρο γάλα τον Νοέμβριο του 2021 κόστιζε 7,13 λίρες, με τη σημερινή του τιμή να έχει φτάσει τις 15,5 λίρες. Αύξηση 117,4%.
  • Ένα κιλό ντομάτες κόστιζαν 7,36 λίρες, ενώ σήμερα η τιμή τους είναι 19,9 λίρες. Αυξηση 170,3%.
  • Ένα κιλό μήλα κόστιζαν πέρυσι 5,38 λίρες. Φέτος «άγγιξαν» τις 14,9 λίρες. Αύξηση 177%. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button