Κόσμος

Τουρκία: Ο γαμπρός συνελήφθη για προσβολή στον Ερντογάν και η νύφη… παντρεύτηκε μόνη της!

Τη «νύχτα της χένας», το παραδοσιακό τουρκικό έθιμο που πραγματοποιείται την παραμονή ενός γάμου στη γειτονική χώρα, ένας γαμπρός συνελήφθη για αναρτήσεις του στο διαδίκτυο, οι οποίες κρίθηκαν προσβλητικές για τον Τούρκο πρόεδρο

Ένας γάμος ολοκληρώθηκε μόνο με την παρουσία της νύφης και των συγγενών στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όταν ο γαμπρός συνελήφθη την παραμονή του γάμου του για προσβολή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα στις 5 Απριλίου η αστυνομία σταμάτησε το αυτοκίνητο του γαμπρού Ραχάτ Ακμπάμπα, ο οποίος μαζί με την νύφη, Σάρα Μπατσάκ, κατευθυνόταν από κομμωτήριο σε πάρτι για τη «νύχτα της χένας», ένα παραδοσιακό έθιμο στη γειτονική χώρα, που πραγματοποιείται μία ημέρα πριν τον γάμο. Ο γαμπρός οδηγήθηκε αρχικά στο δικαστήριο και στη συνέχεια στη φυλακή της πόλης, αφού πρώτα πληροφορήθηκε πως θα εκτίσει ποινή τριών ετών και εννέα μηνών για προσβολή του Τούρκου προέδρου μετά από απόφαση του Εφετείου.

Όμως, παρά την φυλάκιση του γαμπρού, οι δύο οικογένειες αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν το έθιμο της χένας και τον γάμο, έστω και με μόνο την νύφη παρούσα. Έτσι, στις 6 Απριλίου η Σάρα, όχι μόνο παντρεύτηκε μόνη της με όλους τους συγγενείς παρόντες αλλά έκοψε και την πενταώροφη τούρτα! Η νεαρή γυναίκα δήλωσε στον τοπικό Τύπο πως ο σύντροφός της συμφώνησε να ολοκληρωθεί ο γάμος του ζευγαριού ακόμα και αν ο ίδιος δεν μπορούσε να παραστεί.

Το δικαστήριο έκρινε πως 27 μηνύματα του άτυχου γαμπρού στα social media από το 2012 ήταν προσβλητικά για τον Τούρκο πρόεδρο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button