Κόσμος

Τουρκία: Περισσότεροι από 13 εκατ. άνθρωποι επλήγησαν από τους σεισμούς σε 10 επαρχίες

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής της Τουρκίας, Μουράτ Κουρούμ, δήλωσε ότι ο φονικός σεισμός έπληξε 13,5 εκατομμύρια πολίτες από άποψη πληθυσμού.

Όπως τόνισε ο Κουρούμ οι σεισμοί έχουν επηρεάσει άμεσα 10 επαρχίες της περιοχής και το γεγονός ότι οι επαρχίες βρίσκονται κοντά η μία στην άλλη, προκαλεί συμφόρηση στους δρόμους με αποτέλεσμα την αδυναμία να ληφθεί βοήθεια από μια γειτονική επαρχία.

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι η Τουρκία βιώνει τη μεγαλύτερη καταστροφή τον τελευταίο αιώνα.

«Ο σεισμός αυτός επηρέασε άμεσα 13,5 εκατομμύρια πολίτες από άποψη πληθυσμού», σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος εξήγησε ότι μετά τον πρώτο μεγάλο σεισμό, ορισμένα κτίρια είχαν υποστεί ζημιές και, στη συνέχεια, με τον δεύτερο σεισμό, τα κτίρια αυτά είτε κατέρρευσαν, είτε κρίθηκαν τελείως ακατάλληλα για να κατοικηθούν.

Όπως επεσήμανε οι 72 πρώτες ώρες είναι πολύτιμες, αν και σε προηγούμενους σεισμούς τα σωστικά συνεργεία είχαν απεγκλωβίσει πολίτες ακόμα και μετά από 100 ώρες.

Ο τούρκος υπουργός ζήτησε την βοήθεια των πολιτών ώστε να μην παρακωλύουν τους δρόμους που λειτουργούν ως γέφυρα για την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας και των σωστικών συνεργείων, ενώ οι αρχές απέστειλαν σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας μετά τα προβλήματα επικοινωνίας που προέκυψαν από τους σεισμούς.

Περισσότεροι από 6 χιλιάδες είναι το προσωπικό που εργάζεται για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια, ενώ συγκροτήθηκαν ομάδες για την καταγραφή των ζημιών στα σπίτια στις 10 επαρχίες που επλήγησαν από τους συνεχόμενους σεισμούς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button