Κόσμος

Τουρκία: Σε βίντεο προσομοίωσης το drone Bayraktar TB3 στοχεύει ελληνικά νησιά

Το drone, το οποίο συνεχίζει να αναπτύσσει η Baykar, δοκιμάστηκε πρόσφατα σε περιβάλλον προσομοίωσης και στο σχετικό βίντεο φαίνεται το αεροσκάφος να στοχεύει ελληνικά νησιά.

Την ώρα που το αμερικανικό Πεντάγωνο καλεί την Τουρκία να λάβει σοβαρά υπόψη τον ρόλο του Κογκρέσου για το ζήτημα των F-16, η Άγκυρα με τις ενέργειες της δικαιώνει όσους αρνούνται να εγκρίνουν την πώληση νέων μαχητικών στη γείτονα, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να χρησιμοποιηθούν σε βάρος της Ελλάδας.

Μετά την εμπρηστική ρητορική και τις καθημερινές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά, η Άγκυρα έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο προσομοίωσης, όπου το μη  επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB3, στοχεύει ελληνικά νησιά.

Το drone, το οποίο συνεχίζει να αναπτύσσει η Baykar, δοκιμάστηκε πρόσφατα σε περιβάλλον προσομοίωσης και στο σχετικό βίντεο φαίνεται το αεροσκάφος να στοχεύει ελληνικά νησιά.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο γνωστός δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, που ζει αυτοεξόριστος υπό τον φόβο του καθεστώτος Ερντογάν σε ανάρτησή του στο Twitter, όπου επισυνάπτει και το σχετικό βίντεο.

Όπως αναφέρει:

«Τα νησιά της Ελλάδας φέρονται να έχουν γίνει στόχος ένοπλων τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar σε ένα παιχνίδι προσομοίωσης που αναπτύχθηκε για τον στρατό από την κρατική εταιρεία Air Electronics Industry της Τουρκίας (Havelsan).

Μια πιο ελαφριά εκδοχή θα κυκλοφορήσει στο κοινό, προφανώς για να κάνει πλύση εγκεφάλου στα νεαρά μυαλά ενάντια στην Ελλάδα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button