Lifestyle

Τους σκότωσαν οι… θαυμαστές τους

Από την «Μεξικανή Madonna» μέχρι τον μεγαλύτερο ληστή της Άγριας Δύσης

Υπάρχει λένε μια λεπτή γραμμή μεταξύ αγάπης και μίσους. Οι περισσότεροι από εμάς, κάποια στιγμή στη ζωή μας, πιάσαμε τους εαυτούς μας να παθιάζονται με μια συγκεκριμένη προσωπικότητα.

Είτε πρόκειται για ερωτικό πάθος είτε για θαυμασμό προς τη δουλειά τους, το να είσαι διάσημος φαίνεται πως έχει και μειονεκτήματα καθώς περιλαμβάνει παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και ανεπιθύμητη προσοχή.

Ωστόσο, υπήρξαν κάποιοι που έπεσαν θύματα αυτού του «θαυμασμού», θύματα των φανς τους που η αγάπη τους για τα ινδάλματά τους, πήρε μια άρρωστη στροφή και όπλισε το χέρι τους.

Ακολουθούν πέντε απ’ τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις διάσημων που δολοφονήθηκαν από τους ανθρώπους που ισχυρίζονταν ότι τους αγαπούσαν όσο κανείς:

1. Jesse James

Ο Jesse James ήταν ένας διαβόητος εγκληματίας που έγινε ένας από τους πιο διάσημους λαϊκούς ήρωες. Σε νεαρή ηλικία, ο James ήταν μέλος του ανταρτοπόλεμου. Μαζί με τον αδελφό του Frank και άλλους, χρησιμοποίησαν τις στρατιωτικές δεξιότητές τους για μια ένοπλη ληστεία μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Η ομάδα έγινε γνωστή ως η Συμμορία του James και χαρακτηρίστηκε ως κλέφτες αλόγων, δολοφόνοι, τρομοκράτες και ληστές.

Τα κατορθώματα και οι περιπέτειες του Jesse αποθεώθηκαν από το αμερικανικό κοινό που τον έκανε διάσημο ενώ ήταν ακόμα ζωντανός, καθώς τον έβλεπε σύγχρονο Robin Hood, ο οποίος έκλεβε από τους πλούσιους και έδινε στους φτωχούς – παρόλο που δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία. Ο Robert «Bob» Ford ήταν θαυμαστής του Jesse και σύντομα θα συναντούσε το είδωλό του. Μετά από μια ληστεία , η συμμορία του James είχε ανάγκη νέων μελών και ο Robert και ο αδελφός του Charles εντάχθηκαν.

Όταν ο Robert συνελήφθη για μια ληστεία, έκανε μια συμφωνία με την αστυνομία να τους παραδώσει τον Jesse. Ο Ρόμπερτ πυροβόλησε τον Jesse στο πίσω μέρος, την ώρα που εκείνος κρεμούσε ένα κάδρο στον τοίχο. Ο Jesse ήταν 34 ετών όταν πέθανε.

2. Selena

Η Selena Quintanilla-Pérez ήταν Αμερικανίδα/Μεξικάνα τραγουδίστρια, ηθοποιός, μοντέλο και σχεδιάστρια μόδας.

Δύο εβδομάδες πριν από τα 24α γενέθλια της, σκοτώθηκε από μια φαν της, η οποία ήταν επίσης υπεύθυνη για το fan club και τη μπουτίκ της.

Η Selena όδευε προς την παγκόσμια φήμη, καθώς είχε μόλις τελειώσει την ηχογράφηση του πρώτου αγγλικού άλμπουμ της. Η γυναίκα πίσω από την σκανδάλη ήταν η Yolanda Saldivar που θεωρήθηκε μια από τους μεγαλύτερους οπαδούς της Selena. Ίδρυσε ακόμη και το fan club της.

5. “Dimebag” Darrel Abbott

Ο Darrel Abbott, γνωστός στους οπαδούς και τους φίλους του ως «Dimebag» ήταν ένας κιθαρίστας heavy metal. Στη δεκαετία του ’90 το συγκρότημά του Pantera βρισκόταν στο peak της καριέρας του, με πολλαπλά μεγάλου μεγέθους άλμπουμ και περιηγήσεις. Το συγκρότημα διαλύθηκε το 2003. Ο Dimebag σχημάτισε αργότερα μια άλλη μπάντα με τον αδελφό του Damageplan όταν πυροβολήθηκε από έναν φαν στη σκηνή κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας.

Ο Nathan Gale, ένας 25χρονος πρώην Πεζοναύτης, είχε εμμονή με τους Pantera. Υποτίθεται ότι κατηγορούσε τον Dimebag για τη διάλυση του συγκροτήματος.

4. Andres Escobar

Όλοι γνωρίζουν πόσο οι υποστηρικτές παθιάζονται με τα αθλήματα. Αυτό το πάθος έγινε μοιραίο για τον Κολομβιανό αμυντικό Andres Escobar. Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 1994, προκάλεσε ένα αυτογκόλ που συνέβαλε στην ήττα 2-1 της Κολούμπια από τις ΗΠΑ. Η Κολομβία έχασε το Παγκόσμιο Κύπελλο και δέκα μέρες αργότερα ο Andres πυροβολήθηκε.

Ένας άνδρας ονόματι Humberto Munoz καταδικάστηκε για το θάνατό του σε 42 χρόνια φυλάκισης και ελευθερώθηκε αφού εξέτισε ποινή 11 ετών.

3. Christina Grimme

Η Christina Grimmie ήταν ένα ανερχόμενο αστέρι. Βγήκε τρίτη στην έκτη σεζόν του the Voice. Είχε κερδίσει πολλούς ακόλουθους στο Youtube. Μετά από μια παράσταση στο The Plaza Live στο Ορλάντο, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε υπογράφοντας αυτόγραφα.

Ο δράστης, Kevin James Loibl είχε αναπτύξει εμμονή με την τραγουδίστρια, σύμφωνα με τον μοανδικό φίλο του Cory Dennington. Ο Dennington έλεγε ότι ο James περνούσε ώρες παρακολουθώντας τα βίντεό της στο Youtube και παρακολουθούσε και τα social media. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στα μάτια, έβαλε εμφυτεύματα μαλλιών, λεύκανε τα δόντια του και έχασε βάρος για την Grimmie.

2. Rebecca Schaeffer

Η Rebecca Lucile Schaeffer ήταν μια νέα, όμορφη, ανερχόμενη ηθοποιός στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά «Η αδελφή μου Σαμ», όταν δολοφονήθηκε από έναν εμμονικό φαν. Η υπόθεση αργότερα άλλαξε τους νόμους καταδίωξης στην Αμερική.

1. John Lennon

Ο κόσμος συγκλονίστηκε όταν σκοτώθηκε ο John Lennon στις 8 Δεκεμβρίου 1980. Ο Lennon έγραψε πολλά κλασικά τραγούδια με τους Beatles και ως σόλο καλλιτέχνης. Το μήνυμα του για την ειρήνη ενέπνευσε πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, πέθανε με βίαιο θάνατο από τα χέρια του Mark David Chapman.

Μια μοιραία μέρα, ο Lennon επέστρεφε από το στούντιο με τη γυναίκα του Yoko Ono. Καθώς βγήκε από τη λιμουζίνα του έξω από το σπίτι του, ο Chapman έκανε την κίνησή του. Τον Lennon οδήγησαν στο Νοσοκομείο του Ρούσβελτ με ένα περιπολικό, όπου ανακοινώθηκε ως νεκρός κατά την άφιξή του. Ο Lennon ήταν 40 ετών.

Ο Chapman ήταν εμμονικός με τον Lennon και τους Beatles. Μάλιστα, πήρε αυτόγραφο από τον Lennon αρκετές ώρες πριν τον δολοφονήσει. Σύμφωνα με ισχυρισμούς, ο Chapman σκότωσε τον Lennon λόγω της διαβόητης παρατήρησής του ότι οι Beatles ήταν πιο δημοφιλείς από τον Ιησού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button