Τεχνολογία

Το έξυπνο στρώμα που ελέγχεται από εφαρμογή και υπόσχεται πρωτόγνωρο ύπνο

Συνδυάζει λειτουργίες δυναμικής ρύθμισης θερμοκρασίας και βιομετρικών δεδομένων

Οι έρευνες υποδεικνύουν, μας λέει η εταιρία Eight Sleep, πως ο καλός ύπνος και η πραγματική ξεκούραση έχουν να κάνουν με τη θερμοκρασία του σώματος.

Μόνο που αυτή δεν είναι η ίδια για τον καθένα και σίγουρα όχι σταθερή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κι εδώ ακριβώς μπαίνει το τεχνολογικά προωθημένο Pod, που επιτρέπει στο σώμα να κατεβάζει θερμοκρασία, όταν χρειάζεται για απρόσκοπτο ύπνο.

Το έξυπνο στρώμα συνδυάζει λειτουργίες δυναμικής ρύθμισης θερμοκρασίας και βιομετρικών δεδομένων, ώστε να μετατρέπει το κρεβάτι σε θάλαμο χειμερίας νάρκης.

Παρακολουθεί ουσιαστικά και καταγράφει τα ιδιαίτερα μοτίβα του ύπνου καθενός, μαθαίνει τις συνήθειές μας μέσω των αλγορίθμων του και μπορεί έτσι να ρυθμίζει αυτομάτως τις βέλτιστες θερμοκρασίες για κάθε φάση του ύπνου.

Οι έρευνες υποδεικνύουν πως έτσι κοιμάσαι ευκολότερα, ο ύπνος διαρκεί περισσότερο και ξυπνάς λιγότερες φορές μέσα στη νύχτα. Με το Pod δεν θα νιώσεις κρύο ή ζέστη το βράδυ, υπόσχεται η Eight Sleep, που παρέχει το στρώμα και ως κρεβατόστρωμα με 5 ρυθμίσεις άνεσης.

«Το όραμά μας είναι να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία ώστε να εξατομικεύουμε το περιβάλλον όσο είσαι σε εγρήγορση ή κοιμάσαι», είπε χαρακτηριστικά ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Eight Sleep, Matteo Franceschetti, «ο μεγαλύτερος παράγοντας του περιβάλλοντος είναι η θερμοκρασία. Και ο λόγος είναι γιατί η θερμοκρασία του σώματος αλλάζει κατά τη διάρκεια της νύχτας».

Η τεχνητή νοημοσύνη, σε συνδυασμό με τα βιομετρικά δεδομένα πραγματικού χρόνου, καθορίζουν ανά πάσα στιγμή την ιδανική θερμοκρασία και ρυθμίζουν αναλόγως το στρώμα. Το Pod χαιρέτισε ως μεγάλη συμβολή στον καλύτερο βραδινό ύπνο και ο καθηγητής του Στάνφορντ, Craig Heller.

Το Pod συνδέεται επίσης με τις άλλες έξυπνες συσκευές του σπιτιού, όπως το Alexa της Amazon και τις έξυπνες λάμπες Philips Hue. Όσο για την τιμή του, το διπλό κρεβατόστρωμα ξεκινά από τα 1.770 ευρώ (1.995 δολάρια).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button