Τεχνολογία

Το αεροπλάνο που ήθελε να γίνει… τζετ σκι

Το FlyNano είναι μια τρέλα των αιθέρων

Δεν είναι αεροπλάνο, δεν είναι τζετ-σκι, είναι αυτό που θα προέκυπτε αν παντρεύονταν αυτά τα δυο και αποκτούσαν απογόνους.

FlyNano το λένε, είναι μια τρέλα των αιθέρων που όλοι μπορούν να απολαύσουν, καθώς δεν απαιτεί δίπλωμα πιλότου, αφού πρόκειται πράγματι για υβρίδιο αεροπλάνου και τζετ-σκι.

Μιλάμε για μια πανάλαφρη ιπτάμενη συσκευή 70 κιλών με ηλεκτρικό μοτέρ που πιάνει ταχύτητες 120 χλμ/ώρα πάνω από το νερό. Γι’ αυτό και δεν είναι για ανθρώπους που δεν έχουν καμία εμπειρία εκεί πάνω, καθώς η πτητική απειρία δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος.

Συνδυάζοντας ναυτική και αεροπορική τεχνολογία, η ηλεκτρική αυτή τρέλα από τη Φινλανδία είχε πρωτοπαρουσιαστεί ήδη το 2011. Κι ενώ είχε κλέψει τα βλέμματα όλων, ήταν σαφές πως δεν ήταν έτοιμη ακόμα για την αγορά.

Τα χρόνια πέρασαν όμως και η κατάσταση έχει αλλάξει πια. Το FlyNano δεν μένει τώρα μερικά δευτερόλεπτα στον αέρα, αλλά πετά κανονικά και φορά πλέον αποκλειστικά ηλεκτρονικό μοτέρ, όπως είχαν υποσχεθεί δηλαδή οι Φινλανδοί ήδη από τις αρχές. Τώρα υπόσχονται πως το FlyNano μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 10.000 πόδια.

Το ιπτάμενο αριστούργημα δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στην αγορά, είναι ωστόσο έτοιμο και η εταιρία εκτιμά πως οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν από τη νέα χρονιά.

Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί, κανείς δεν περιμένει πάντως ο πιονέρος αυτός της ηλεκτρικής αεροπορίας να είναι φτηνός…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button