Κόσμος

Το απομονωμένο χωριό στις ΗΠΑ, όπου ζουν μόνο καταδικασμένοι για σεξουαλικά εγκλήματα

Το όνομα του είναι «Θαυματουργό χωριό» και βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την κωμόπολη Παχοκί στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Στο χωριό αυτό ζουν μόνο καταδικασμένοι για σεξουαλικά εγκλήματα, από τα δικαστήρια της Πολιτείας. Πολλοί από αυτούς δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψουν στην κοινωνία.

 

Μπορούν να ζήσουν και να κινηθούν ελεύθερα μέσα στο χωριό και τους κατοίκους του, αλλά απαγορεύεται να πλησιάσουν σε απόσταση των 1.000 μέτρων από το σχολείο, την εκκλησία, τα πάρκα και τις παιδικές χαρές του χωριού.

 

 

Οι καταδικασμένοι παραβάτες δείχνουν να ζουν με κάποια σχετική αρμονία με τους υπόλοιπους κατοίκους, βέβαια η αστυνομική παρουσία σε κάθε γωνία είναι κάτι παραπάνω από ευδιάκριτη.

Όλα ξεκίνησαν το 2009 όταν ο πάστορα του χωριού Ντικ Ουίδεροου, σε συνεργασία με τις αρχές της Φλόριντα, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα όπου πρόσφερε στέγη και σίτιση σε παραβάτες καταδικασμένους για σεξουαλικά εγκλήματα. Με τον καιρό οι δικαστές διαπίστωσαν πως το πρόγραμμα δεν παρουσιάζει παρεκτροπές και αποφάσισαν να το ενισχύσουν. Σήμερα ο μισός πληθυσμός του «Θαυματουργού χωριού» αποτελείται από τέτοιου είδους παραβάτες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button