Τοπικά Νέα

Το Β’ εξάμηνο του 2021 οι εργασίες ολοκλήρωσης του δρόμου Σουληνάρι – Κορυφάσιο μέχρι το κόμβο Ρωμανού

Έργα που συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη και στην αύξηση του ΑΕΠ θα χρηματοδοτεί κατά βάση το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ δεν προκρίνονται έργα που συνδέονται με την ποιότητα ζωής, όπως οι αθλητικές εγκαταστάσεις λόγου χάριν. Αυτό γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, Θεόδωρος Σκυλακάκης στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα -όπως ανακοίνωσε ο τελευταίος σε συνέντευξή του στην Καλαμάτα, χθες Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου.

Οπως είναι γνωστό, ο περιφερειάρχης συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, με τον εν λόγω υπουργό, καθώς και με τον Γιώργο Καραγιάννη γενικό γραμματέα Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Αναφερόμενος ο περιφερειάρχης στη συνάντησή του με τον γ.γ. Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, δήλωσε ότι προχωρεί κανονικά το έργο της περίφραξης στον Ισθμό της Κορίνθου, σε μήκος 7,5 χιλιόμετρα εκατέρωθεν της διώρυγας, με παράλληλη αξιοποίηση χώρου του ενδιάμεσου χώρου με δημιουργία σημείων θέας, ποδηλατόδρομων, πεζοδρόμων κ.α.

Επίσης, όσον αφορά στον δρόμο Ικλαινα – Κορυφάσιο – Ρωμανός, στη Μεσσηνία, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι η Περιφέρεια διασφάλισε 4,5 εκ ευρώ – παρατηρώντας, ωστόσο, πως ένα μεγάλο τμήμα του έργου μέχρι το Κορυφάσιο έχει υλοποιηθεί από το υπουργείο Υποδομών, το οποίο θα συνεχίσει μέχρι και τον κόμβο στο Ρωμανού με τη διαδικασία να ξεκινά το β΄ εξάμηνο του φετινού χρόνου.

Αναφορικά, τέλος, με το προϋπολογισμού 45 εκ. ευρώ έργο παράκαμψης της Γιάλοβας, τη συνέχεια του άξονα Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, ο περιφερειάρχης ζήτησε να υπάρξει κινητικότητα από όλους προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το πολύ μεγάλης σημασίας έργο, στο ενδεχόμενο που δεν χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης -“έχω από την πλευρά μου κινητοποιήσει όσους μπορούσα” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

Τέλος, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι αλλαγή του νόμου 4412/2016 -ο οποίος, όπως δήλωσε- “ευθύνεται για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων”, θα έχει επέλθει μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του ερχόμενου Μαρτίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button