Γεύσεις

Το γάλα πατάτας έχει γίνει Νο1 trend

Μια νέα μόδα έρχεται από το εξωτερικό και έρχεται να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των vegan. Το γάλα πατάτας φαίνεται πως κυριαρχεί στο εξωτερικό, και κυρίως στις ηλικίες 2- με 40 ετών, αφού είναι εύκολο να φτιαχτεί και με τη προσθήκη μελιού και κανέλας έχει τέλεια γεύση.

Είναι ιδανικό για όσους έχουν ευαισθησίες σε άλλα είδη γάλατος(εκτός ζωικής προέλευσης), όπως σόγια και ξηρούς καρπούς. Η τάση ξεκίνησε από τη Σουηδία και την καθηγήτρια Eva Tornberg στο Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας, η οποία ανέπτυξε την τεχνολογία για την ανάμειξη του γάλακτος πατάτας και του κραμβέλαιου σε ένα κρεμώδες, σταθερό vegan ποτό, τα εμπορικά προϊόντα γάλακτος από πατάτα έχουν γίνει viral στις διεθνείς αγορές.

Οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν πως είναι εξαιρετικό για τον οργανισμό καθώς περιέχει πλήθος βιταμινών και στοιχείων που είναι απαραίτητα για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών μας.

Περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, κυρίως σίδηρο, κάλιο, βιταμίνες C και B6, καθώς και πολυφαινόλες, μεγάλο μέρος από τα οποία διατηρείται όταν η πατάτα μαγειρεύεται στο νερό για να δώσει το γάλα της.

Επίσης έχει την ίδια ποσότητα ασβεστίου με το αγελαδινό γάλα.

Δείτε τα πλεονεκτήματα του γάλακτος από πατάτα:

  •  Έχει μόνο 70 θερμίδες
  •  Περιέχει το 30% του συνιστώμενου ημερήσιου ασβεστίου για ενήλικες
  •  Έχει14 φορές περισσότερο σίδηρο απ’ ό,τι ένα φλιτζάνι γαλακτοκομικό γάλα
  •  Διαθέτει μηδέν λιπαρά και κορεσμένα λιπαρά

Extra πλεονέκτημα για όσους βάζουν γάλα στο καφέ, λένε πως ταιριάζει τέλεια(δεν το έχω δοκιμάσει, αμαρτία δεν παίρνω…)

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button