Τεχνολογία

Το γκάτζετ που κάθε λάτρης του οίνου θα ήθελε να έχει

Μία συσκευή που ξεχωρίζει

Το πρώτο πράγμα που οφείλουμε ίσως να πούμε για το από κάθε άποψη υπέροχο Wine Dispenser της Plum είναι ότι κοστίζει 1.750 ευρώ (1.999 δολάρια). Ένα ποσό που ανάλογα με την κάβα κάποιου και το μέγεθος του πορτοφολιού του, μπορεί να είναι από υπέρογκο μέχρι και σωστή ευκαιρία.

Γιατί είναι τόσο ακριβό; Γιατί είναι πολλά περισσότερα από μια κάνουλα κρασιού, απείρως περισσότερα, μιας και ανοίγει, διατηρεί και κρατά πάντα στη σωστή θερμοκρασία τη φιάλη, κάνοντας κι άλλα πολλά. Ακόμα και Wi-Fi διαθέτει.

Πνευματικό παιδί ανθρώπων που έχουν περάσει από τα ερευνητικά εργαστήρια της Amazon και της Motorola, η συσκευή της Plum κάνει δυο βασικά πράγματα: δίνει στο κρασί καλύτερη γεύση και το κάνει να διαρκεί περισσότερο. Επιτρέποντάς σου να πίνεις ένα-δυο ποτηράκια χωρίς να καταστρέφεται το περιεχόμενο που θα μείνει στη φιάλη.

«Κάθε βράδυ πριν από ένα ταξίδι μου θέλω να ανοίξω ένα κρασί, αλλά ένα από τα τρία παρακάτω πράγματα συμβαίνουν», λέει χαρακτηριστικά ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Plum, David Koretz: «Είτε πίνω πάρα πολύ, είτε χύνω κρασί είτε δεν το ανοίγω καθόλου».

Το Plum όχι μόνο τα θεραπεύει όλα αυτά, αλλά μπαίνει και στο ίντερνετ αναζητώντας πληροφορίες για τη φιάλη που έχει στο εσωτερικό του, ώστε να τη διατηρεί στην κατάλληλη θερμοκρασία! Βάζεις απλώς το μπουκάλι σε μια από τις δύο θήκες και η κάμερα των 2 ΜP σκανάρει την ετικέτα, αφήνοντας το Plum να συμβουλευτεί μια online βάση δεδομένων 6 εκατομμυρίων κρασιών για τις ιδανικές συνθήκες διατήρησης και σερβιρίσματος της συγκεκριμένης φιάλης. Επιλογή που μπορείς φυσικά να αλλάξεις μέσω της οθόνης αφής των 7 ιντσών. Και μπορείς να την αλλάξεις αποκλειστικά εσύ, κάνοντας τη συσκευή ασφαλή για παιδιά και περίεργους καλεσμένους.

Αυτό που την ξεχωρίζει ωστόσο καθοριστικά από τις αντίστοιχες της αγοράς είναι ο καινοτόμος τρόπος που διατηρεί το κρασί, αφαιρώντας αυτομάτως το οξυγόνο, τον μεγάλο εχθρό του κρασιού, και αντικαθιστώντας το με αργό, μέσω της βελόνας που βυθίζεται στον φελλό. Κάθε είδους φελλό, όσο παλιός κι αν είναι. Ακόμα και με μεταλλικά καπάκια δουλεύει μια χαρά.

Κι αν αυτά δεν είναι αρκετά, το Plum παρέχει και άπειρες πληροφορίες για το τι ακριβώς πίνεις, από κρασιά νέας εσοδείας δηλαδή μέχρι και πανάκριβα παλαιωμένα. Όλα τα γκάτζετ της νέας εποχής για το κρασί είναι εδώ συγκεντρωμένα σε μια υπέροχη, κομψότατη και απείρως λειτουργική συσκευή…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button