ΓαργαλιάνοιΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Το Γυμνάσιο Γαργαλιάνων στο Πανελλαδικό Μαθητικό Συνέδριο “Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου” 

Το Γυμνάσιο Γαργαλιάνων το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 συμμετέχει στο Πανελλαδικό Μαθητικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας  με θεματικό άξονα:  «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου» το οποίο συντονίζει το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών, με τη συμμετοχή 82 σχολικών μονάδων από όλη την Ελλάδα.

Οι σχολικές μονάδες αντιμετώπισαν πολυεδρικά το θέμα, εκπονώντας ερευνητικές εργασίες, έργα δημιουργικής γραφής, εικαστικά, δρώμενα, ψηφιακές αφηγήσεις, μουσικές παραγωγές, βιωματικά εργαστήρια, πάνω στις εξής υποενότητες της βασικής θεματικής:

α) Τοπική ιστορία και εθιμικές τοπικές συνήθειες

β) Μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι

γ)  Τοπική Λογοτεχνία/ Συνδεδεμένοι με τον τόπο λογοτέχνες

δ) Τέχνες και  αρχιτεκτονική

ε) Τοπική  ιδιομορφία: φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον

στ) Οικονομική ζωή/ εμπορική δραστηριότητα

ζ) Εξέχουσες μορφές του τόπου.

Το παραγόμενο αποτέλεσμα του Δικτύου, που ανέρχεται στις 146 εργασίες, τις οποίες εκπόνησαν 1150 συμμετέχοντες μαθητές με τους 287 επιβλέποντες καθηγητές τους,  θα παρουσιαστεί στο  ομώνυμο Πανελλαδικό Μαθητικό Υβριδικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί στο Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών διαδικτυακά την Πέμπτη 27/4/23 και την Παρασκευή 28/4/23 και δια ζώσης το Σάββατο 29/4/23 για τις σχολικές μονάδες που θα μετακινηθούν στην Πάτρα για αυτό τον σκοπό.

Το Γυμνάσιο Γαργαλιάνων συμμετέχει στο συνέδριο δια ζώσης το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 με τη δημιουργία και παρουσίαση 14λεπτου ντοκιμαντέρ για την περιοχή μας. Οι 20 μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν, συγκέντρωσαν και δημιούργησαν ψηφιακό υλικό από σημεία ενδιαφέροντος του τόπου μας. Κατέγραψαν πλάνα, ηχογράφησαν αφηγήσεις, πήραν συνεντεύξεις, συγκέντρωσαν υλικό από το διαδίκτυο. Όλα τα παραπάνω συντέθηκαν σε ένα βίντεο και θα παρουσιαστούν στο Πανελλαδικό Μαθητικό Συνέδριο  με θεματικό άξονα:  «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button