Πολιτική

Το Δασαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε η Παναγιώτα Κοζομπόλη

Το Δασαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε η Βουλευτής Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη και είχε συνάντηση με τον Διευθυντή Δασών Μεσσηνίας κ. Σωτηρόπουλο.
Ο κ. Σωτηρόπουλος ενημέρωσε για την πορεία κύρωσης των δασικών χαρτών. Ανέφερε ότι έχει κυρωθεί το 94, 22% του αναρτημένου δασικού χάρτη της Μεσσηνίας. Ότι έχουν υποβληθεί 3.000 αιτήματα για διόρθωση πρόδηλων σφαλμάτων, τα οποία έχουν εξεταστεί στο σύνολό τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αναμένεται η επικύρωσή τους από τις Επιτροπές Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων. Ότι έχουν υποβληθεί 14.000 αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη και 5.500 αιτήματα εξαγοράς δασικών εκτάσεων που καλλιεργούνται. Ότι συγκροτήθηκαν τέσσερις Επιτροπές στη Μεσσηνία, (τρεις στην Καλαμάτα και μία στη Κυπαρισσία), οι οποίες θα εξετάσουν τις αντιρρήσεις που έχουν υποβληθεί.
Επισημάνθηκε η απλοποίηση των διαδικασιών και η μείωση της γραφειοκρατίας που επιφέρει ο κυρωμένος δασικός χάρτης. Εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την κατάρτιση του κτηματολογίου, απλοποιείται η διαδικασία της οικοδόμησης των εκτός σχεδίου πόλεως ακινήτων, ο εντοπισμός των ιδιωτικών εκτάσεων για την χορήγηση επιδοτήσεων, οι αγοραπωλησίες και διευκολύνεται ο έλεγχος και η επιτήρηση των δασικών εκτάσεων από την πολιτεία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button