Εκπαίδευση

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου παρουσιάζεται αύριο στην Καλαμάτα

 

b82142ad41e480f3579ba38fad57b734_L


Εκδήλωση – παρουσίαση στην Καλαμάτα οργανώνει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αύριο Τρίτη, στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Horizon Blu».

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει αναφορά «στα προγράμματα και το κόστος των σπουδών, στη στέγαση των φοιτητών, στη διαδικασία εισαγωγής στο πανεπιστήμιο, στις συνεργασίες του προγράμματος Erasmus με τα ελληνικά πανεπιστήμια, στα ερευνητικά προγράμματα, αλλά και στις διεθνείς αναγνωρίσεις του πανεπιστημίου, που είναι ιδιαίτερα σημαντικές και το αναδεικνύουν ως ένα διεθνούς κύρους περιφερειακό πανεπιστήμιο». Προστίθεται δε, στην ίδια ανακοίνωση, ότι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου -ο νέος κύκλος μαθημάτων του οποίου ξεκινά στις 26 Σεπτεμβρίου- «είναι επίσημα εγγεγραμμένο στο Μητρώο πανεπιστημίων του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και προσφέρει πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα πτυχιακού (Bachelor Degree), μεταπτυχιακού (Master Degree) και διδακτορικού (Ph.D) επιπέδου. Ανήκει δε, στον μεγαλύτερο Διεθνή Πανεπιστημιακό Οργανισμό Laureate International Universities, o οποίος περιλαμβάνει 80 πανεπιστήμια που λειτουργούν σε 28 χώρες με σύνολο 1.000.000 φοιτητές».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το κυπριακό εκπαιδευτικό ίδρυμα «είναι το μοναδικό ίδρυμα, σε Κύπρο και Ελλάδα, που (…) ο δείκτης αξιολόγησης της QS Top Universities το βάζει μαζί με τα καλύτερα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση προσθέτει ότι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης), είναι ομοταγές προς τα ελληνικά πανεπιστήμια και οι πτυχιούχοι του έχουν ακαδημαϊκά και επαγγελματικά δικαιώματα. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν είτε να καλέσουν στην Κύπρο, στο τηλέφωνο 00357-22713000 ή να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση admit@euc.ac.cy.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button