Lifestyle

Το εύκολο κόλπο με τον ανεμιστήρα για δροσερό σπίτι

Ο ανεμιστήρας αποτελεί μια καλή εναλλακτική του κλιματιστικού, για όσους αναζητούν έναν οικονομικό τρόπο για να δροσίσουν το σπίτι τους κατά τη διάρκεια του καύσωνα.

Σύμφωνα με την ενεργειακή ιστοσελίδα «Let’s Save Electricity», τα κλιματιστικά καταναλώνουν από 600 έως και 1.500 βατ την ημέρα, ενώ ο ανεμιστήρας «καίει» μόνο 30 με 50 βατ ημερησίως.

Με τις τιμές της ενέργειας αλλά και τη θερμοκρασία να έχουν ανεβεί στα ύψη, ολοένα και περισσότεροι από εμάς λοιπόν στρεφόμαστε στον ανεμιστήρα, ο οποίος όμως δεν παρέχει την ίδια δροσιά με το κλιματιστικό.

Ωστόσο, υπάρχει ένα κόλπο για να ενισχύσουμε την απόδοση του ανεμιστήρα μας, χωρίς απολύτως κανένα επιπλέον κόστος.

Στο παρελθόν έχουμε ήδη εξηγήσει ποια είναι η σωστή φορά που πρέπει να έχει ο ανεμιστήρας για να μας δροσίζει περισσότερο, εντούτοις υπάρχει ακόμα μια ακόμα απλή τεχνική που μπορούμε να δοκιμάσουμε. Το μόνο που θα χρειαστείτε -πέρα από τη συσκευή σας- είναι ένα μπολ γεμάτο… πάγο!

Το κόλπο με τον πάγο και τον ανεμιστήρα για δροσερό σπίτι

Με τη βοήθεια του πάγου, ο ανεμιστήρας σας θα ανακυκλώνει δροσερό αέρα (και όχι αέρα σε θερμοκρασία δωματίου) καθώς λιώνουν τα παγάκια σας, θα πρέπει όμως να ακολουθήσετε τα σωστά βήματα για να έχετε τα βέλτιστα αποτελέσματα.

  • Κλείστε καλά όλα τα παράθυρα και τις κουρτίνες για να ενισχύσετε τη μόνωση του δωματίου και να κρατήσετε το δροσερό αέρα μέσα.
  • Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα σας προς την κατεύθυνση που θέλετε να δροσίσετε.
  • Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ ή μια κατσαρόλα με παγάκια, βάλτε το μπροστά στον ανεμιστήρα και ενεργοποιήστε τη συσκευή. Μπορείτε να ανανεώνετε τον πάγο καθώς λιώνει. Εάν έχετε και δεύτερο ανεμιστήρα, μπορείτε να τον επιστρατεύσετε και αυτόν για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button