Τεχνολογία

Το κινητό που φτιάχνεις μόνος σου

Σχεδιασμένο πρωτίστως ως εκπαιδευτικό έργο, το γκατζετάκι που ακούει στο όνομα MAKERphone

Σε κάτι που αποζητά να μετατρέψει τον άνθρωπο από απλό καταναλωτή σε δημιουργό, κάποιος σκέφτηκε να μας χαρίσει το είδος της ικανοποίησης που μόνο οι κατασκευές προσφέρουν.

Σχεδιασμένο πρωτίστως ως εκπαιδευτικό έργο, το γκατζετάκι που ακούει στο όνομα MAKERphone είναι ένα απλούστατο κινητό τηλέφωνο που συναρμολογεί ο πελάτης. Αυτό που παραλαμβάνεις ουσιαστικά είναι ένα kit που περιέχει ό,τι θα χρειαστείς, από τα κλειστά κυκλώματα και τη θήκη μέχρι την έγχρωμη οθόνη και όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα.

Και παρά την ταπεινή του εμφάνιση μέσα στον λαμπερό κόσμο των smartphones, το τηλέφωνο είναι πλήρως λειτουργικό, επιστρέφοντας την κινητή τηλεφωνία στα ουσιώδη: πραγματοποιείς κλήσεις, στέλνεις γραπτά μηνύματα και τρέχεις απλές εφαρμογές (όπως media players) και παιχνίδια -τύπου φιδάκι- που γράφεις φυσικά μόνος σου.

Και όσο τα κάνεις αυτά, μαθαίνεις ένα σωρό πράγματα για τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά, τα εξαρτήματα και τις λειτουργίες, με τρόπο διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό.

Το MAKERphone παραμένει για την ώρα στην πλατφόρμα χρηματοδότησης Kickstarter, έχει πιάσει ωστόσο τον στόχο των 15.000 δολαρίων και μάλιστα κατά πολύ (110.000 δολάρια), κι έτσι δεν θα αργήσει να κυκλοφορήσει στην αγορά…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button