Τεχνολογία

Το κινητό τηλέφωνο που χαρίζει απλόχερα ψηφιακή αποτοξίνωση

Το «σπαρτιάτικο» κινητό που είναι τελείως διαφορετικό από τα άλλα

Όποιος κουράστηκε από όλη αυτή την τεχνολογία των smartphones και θέλει ένα διάλειμμα, υπάρχει ένα «σπαρτιάτικο» κινητό εκεί έξω τελείως διαφορετικό από τα άλλα.

Γιατί ό,τι κυκλοφορεί στην αγορά σε όρους απλού κινητού βασίζεται σε παλιομοδίτικες τεχνολογίες και παρωχημένους σχεδιασμούς, καθώς η έμφαση δίνεται στη χαμηλή τιμή. Κάτι που δεν συμβαίνει με το MP 01 Phone της Punkt.

Όχι εφαρμογές λοιπόν, όχι κάμερα, όχι ίντερνετ, ένα μεγάλο όχι σε ό,τι δεν έχει σημασία. Σχεδιασμένο από τον Jasper Morrison για την ελβετική Punkt, το MP 01 κάνει ξανά επίκεντρο τις δύο αυθεντικές λειτουργίες ενός κινητού τηλεφώνου: κλήσεις και μηνύματα.

Η LCD οθόνη των 2 ιντσών, που προστατεύεται από Gorilla Glass, είναι ιδανική για να διαβάζεις SMS, ενώ η απουσία αχρείαστων εφαρμογών κάνει την μπαταρία να διαρκεί για βδομάδες. Ναι, βδομάδες! Τίποτα άλλο δεν αποσπά την προσοχή εδώ, ούτε εικονίδια, είτε κινούμενα σχεδιάκια, τίποτα απολύτως.

Τι έχει; Bluetooth, μιας και τα hands-free είναι ομολογουμένως βολικά, κι έτσι δεν ήθελε να τα πετάξει κι αυτά. Και βέβαια η έμφαση έχει δοθεί εδώ στον σχεδιασμό, μοιάζοντας εξόχως μοντέρνο, την ίδια ώρα που διατηρεί την επιφυλακτικότητά του απέναντι σε καθετί σύγχρονο.

Αυτά, και η ανώτερη ποιότητα των υλικών της κατασκευής του, ανεβάζουν την τιμή του στα 195 ευρώ. Το Punkt δεν είπε όμως ποτέ πως είναι φτηνιάρικο, είπε απλώς πως είναι διαφορετικό…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button