Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Το κοινωνικό μέρισμα θα μοιραστεί με διαδικασία – εξπρές μέσα από το koinonikomerisma.gr

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι

Με διαδικασία εξπρές και μετά από μια ηλεκτρονική αίτηση των δικαιούχων θα μοιραστεί μέσα σε περίπου ένα μήνα από σήμερα το κοινωνικό μέρισμα.

Φέτος, το μέρισμα – που υπολογίζεται σε 1 δισ. ευρώ ή ίσως και παραπάνω- θα μοιραστεί σε περίπου 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Η διανομή θα γίνει μετά από αίτηση στην σχετική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr (δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί). Η είσοδος στην πλατφόρμα θα γίνεται με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στη φορολογική βάση δεδομένων Taxisnet της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με την περσινή διαδικασία, που θα ισχύσει και για το κοινωνικό μέρισμα του 2018, οι αιτούντες θα επιβεβαιώνουν τον ΑΜΚΑ τους ενώ θα ζητείται ένα e-mail και αριθμός κινητού τηλεφώνο, για την αποστολή ειδοποιήσεων. Επιπλέον, θα πρέπει να δηλωθεί ένα ενεργό IBAN, στον οποίο πρέπει να είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικά δικαιούχοι είτε συνδικαιούχοι.

Η πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος θα γίνεται μόνον σε αυτόν τον IBAN και αν δεν δηλωθεί οι δικαιούχοι, ακόμη και αν πληρούν τα κριτήρια, θα χάνουν το μέρισμα.

Αν το σύστημα απορρίπτει τα στοιχεία ως λανθασμένα, τότε οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθύνονται στα ΚΕΠ.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη λήψη του κοινωνικού μερίσματος

Εισοδηματικά κριτήρια

Περιουσιακά κριτήρια

Ποιοι θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα χωρίς αίτηση

Δεν έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν αίτηση όσοι είναι άνω των 70 και λαμβάνουν σύνταξη ή το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ. Εφόσον πληρούν τα κριτήρια που προαναφέρθηκαν, το κοινωνικό μέρισμα θα τους καταβληθεί αυτόματα στο λογαριασμό στον οποίο λαμβάνουν  τη σύνταξη ή το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Exit mobile version