Lifestyle

Το κοριτσάκι που έχει αλλεργία στο… «Καλοκαίρι»

Θα μας πείτε, «πως μπορεί να έχει αλλεργία στο καλοκαίρι;». Έχει στα πράγματα που αποτελούν την ουσία του καλοκαιριού. Δηλαδή στον ήλιο, στο γρασίδι και στο… παγωτό! Οι γονείς της αναγκάστηκαν να ματαιώσουν τα σχέδια τους για διακοπές, υπό τον φόβο μήπως κάτι τέτοιο αποδειχθεί θανατηφόρο για την κόρη τους.

Οι αλλεργίες της Carys Pickles είναι ολόκληρος κατάλογος. Εκτός από τα παραπάνω, έχει και αλλεργία στο χλώριο που χρησιμοποιείται στις πισίνες (οπότε αποκλείεται και το μπάνιο σε εσωτερικές σκιερές πισίνες). Οπότε όταν έρχεται το καλοκαίρι, το 4χρονο κορίτσι πρέπει να είναι κλεισμένο μέσα στο σπίτι. Δεν μπορεί να βάλει ούτε αντηλιακό, αφού το δέρμα της είναι πολύ ευαίσθητο ακόμα και γι’ αυτό.

 

Η 25χρονη μητέρα της  λέει με παράπονο, «Το καλοκαίρι υποτίθεται πως είναι  η πιο ζωντανή και συναρπαστικές εποχές για τα παιδιά, για την Carys όμως είναι η πιο επικίνδυνη. Από τότε που γεννήθηκε, είναι αλλεργική σε πολλά πράγματα, αλλά τον τελευταίο χρόνο αυτό έγινε ακόμα χειρότερο. Τρέμουμε το καλοκαίρι, γιατί πρέπει να υπάρξουν πολλές προφυλάξεις, ώστε να είμαστε σίγουροι πως θα είναι καλά».

Διεγνώσθη με αλλεργία στον ήλιο πέρσι, αλλά η οικογένεια της λέει πως είχε πάντα κακές «σχέσεις» με δεκάδες πράγματα. Έχει μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο πολλές φορές και κάποιες από αυτές κινδύνεψε η ζωή της.

«Κάθε μέρα ο οργανισμός της φαίνεται να αντιδρά και σε κάτι καινούργιο. Είναι ένας μόνιμος φόβος για το τι μπορεί να συμβεί. Όταν βγαίνει στον ήλιο δεν καίγεται απλά μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά πρέπει να κρατήσουμε και την θερμοκρασία της σταθερή αλλιώς θα πρηστεί».

Οι γονείς της ψάχνουν απεγνωσμένα που οφείλεται αυτή η υπερευαισθησία. «Αν και την πήγαμε σε πολλούς γιατρούς, κανένας δεν μπόρεσε να μας πει τι ακριβώς συμβαίνει. Ελπίζουμε να βρεθεί μια διάγνωση σύντομα και αυτό να είναι το τελευταίο καλοκαίρι στο οποίο θα είναι αλλεργική».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button