Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Το Μάρτιο η δημοπράτηση του Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη

Eργο 200 εκατ. ευρώ

Την δημοπράτηση του δρόμου Καλαμάτα – Ριζομύλου- Πύλου – Μεθώνης μέσα στο Μάρτιο ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, ο οποίος το πρωί, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Λιμενικών έργων κ. Τσουκαλά επισκέφθηκε το δήμο Πύλου – Νέστορος.

Ο κ. Δέδες εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πρώτο εξάμηνο του 2020 θα έχει ξεκινήσει και η κατασκευή του, η οποία θα κοστίσει 180 εκ. ευρώ , ενώ οι απαλλοτριώσεις 20 εκ. ευρώ.

Ο κ. Δέδες αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση που ήδη έχει δεσμευτεί, για το Δήμο Πύλου- Νέστορος ύψους 2,5 εκ. ευρώ για τα πέντε λιμενικά έργα και ανακοίνωσε 590.000 ευρώ για τις φυσικές καταστροφές και 110.000 ευρώ για την βελτίωση του δρόμου Μεταξάδα- Χώρα. Δεσμεύτηκε παράλληλα ότι ο δρόμος Σουληνάρι- Κορυφάσιο θα συνεχιστεί μέχρι του Λαδά.

Τον κ. Δέδε υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης, ο οποίος αφού τον ευχαρίστησε για την συνεργασία τόνισε ότι η παράκτια ζώνη του Δήμου έχει υποστεί αρκετές ζημιές και ζήτησε να παραταθεί η διαδικασία έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται ο Δήμος, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να αποκατασταθούν. Επίσης επανέλαβε για άλλη μια φορά την ανάγκη να βελτιωθεί ο δρόμος Σουληνάρι – Κορυφάριο, ενώ για τον δρόμο Καλαμάτα – Ριζομύλου- Πύλου – Μεθώνης σημείωσε ότι είναι ένα παλλαϊκό έργο και θα πρέπει να υλοποιηθεί, προκειμένου η περιοχή να αποκτήσει άλλο ένα μοχλό ανάπτυξης. Σημείωσε μάλιστα ότι θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του χρονοδιαγράμματος και θα πιέσει μαζί με τους φορείς για την εφαρμογή του. Αναφέρθηκε στην καθυστέρηση των τριών χρόνων, παρότι όπως τόνισε, ήταν ώριμο το έργο, επισημαίνοντας ότι αυτό οφείλεται στην αλλαγή της χάραξης του δρόμου από το Υπουργείο, λόγω κόστους.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button