Αγροτικά

Το μοναδικό διχτυοκήπιο στα Βαλκάνια με υδροπονία βρίσκεται στη Μεσσηνία [βίντεο]

Είναι γεγονός η πρώτη μονάδα διχτυοκηπίου με υδροπονία σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων, και ήδη ξεκίνησε η συγκομιδή της πρώτης σοδειάς. Τοπικά προϊόντα ήδη βγαίνουν στην ελληνική αγορά και  οι παραγωγοί βλέπουν σταδιακά το τόλμημά τους σε δύσκολους καιρούς να αποδίδει καρπούς.

Ο Γιάννης Τσοπανάκης, πήρε την απόφαση να καλλιεργήσει ντομάτα και πιπεριά, δημιουργώντας στη Μεσσηνία το πρώτο και μοναδικό διχτυοκήπιο στα Βαλκάνια με υδροπονία. Η κατασκευή του διχτυοκηπίου έγινε από την εταιρεία του Νίκου Αγγελίδη, ο οποίος είναι πρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρείας Skytop, η οποία εισάγει τα συγκεκριμένα υλικά κάλυψης και εγκαθιστά διχτυοκήπια με τεχνολογία από το Ισραήλ.

Την υλοποίηση του έργου και την εξέλιξη της καλλιέργειας επιβλέπει ο γεωπόνος, Κωνσταντίνος Λαμπρινός, ο οποίος μελέτησε τις κατάλληλες επενδυτικές δυνατότητες, βρίσκοντας την υδροπονία την καλύτερη επιλογή για την καλλιέργεια και την απόδοση που επιθυμούσε ο κ. Τσοπανάκης. Θεωρεί μάλιστα ότι το μέλλον της καλλιέργειας εν γένει βρίσκεται σε τέτοιου είδους κατασκευές.

Δείτε το βίντεο της εκπομπής:

 

πηγή: eforigi.com.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button