Κόσμος

Το νέο μαχητικό των ΗΠΑ καλύπτεται από μυστήριο – Τι ξέρουμε ως τώρα (Photos)

Πριν από μερικές εβδομάδες η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έριξε «βόμβα» καθώς ανακοίνωσε ότι σχεδίασε, κατασκεύασε και ήδη δοκίμασε νέο μαχητικό αεροσκάφος μέσα σε ελάχιστο χρόνο, χρησιμοποιώντας υπολογιστές για να το σχεδιάσει και να το δοκιμάσει σε εικονικό αρχικά και εν συνεχεία σε πραγματικό περιβάλλον.

Και, κάπου εδώ τελειώνουν και οι πληροφορίες που υπάρχουν για το νέο μαχητικό αεροσκάφος της USAF, καθώς οτιδήποτε άλλο καλύπτεται από μυστήριο, αφού ουδείς το έχει δει, πλην ελαχίστων ανθρώπων που συνέβαλλαν στο σχεδιασμό, την κατασκευή και την δοκιμή του.

Ωστόσο, το περιοδικό Popular Mechanics κάνει μια ενδιαφέρουσα σειρά από εικασίες σχετικά με το τι είδους αεροσκάφος είναι, τι μπορεί να κάνει, ποιος το έχει κατασκευάσει και -κυρίως- πότε θα γίνουν τα αποκαλυπτήριά του.

Αρχικά, λοιπόν, εκτιμάται ότι αφού θεωρητικά έρχεται να αντικαταστήσει το F-22, αλλά και η ονομασία του πρότζεκτ (Νέα Γενιά Εναέριας Κυριαρχίας, Next Generation Air Dominance-NGAD), τότε το νέο αεροσκάφος θα είναι ένα «καθαρόαιμο» μαχητικό, σχεδιασμένο για αερομαχίες και όχι ένα μαχητικό πολλαπλών ρόλων.

Αν ισχύει αυτό, τότε είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του ήδη υπάρχονται εξαρτήματα από αεροσκάφη όπως τα F-35 και F/A-18E/F, δηλαδή, μηχανές, όπλα και αεροηλεκτρονικά συστήματα, προκειμένου και το κόστος ανάπτυξης, αλλά και ο χρόνος να μειωθούν, αλλά και να είναι δοκιμασμένα συστήματα.

Όσον αφορά στον κατασκευαστή, τρεις είναι οι πιθανοί «ένοχοι», οι εταιρείες Lockheed Martin, Boeing και Northrop Grumman, οι οποίες μάλιστα έχουν και εμπειρία από stealth αεροσκάφη.

Τέλος, το γεγονός ότι το νέο μαχητικό χρειάστηκε μόνο ένα χρόνο για να περάσει από το σχεδιασμό στις δοκιμές, σημαίνει ότι η Αεροπορία των ΗΠΑ, σύντομα, θα έχει στα χέρια της τα στοιχεία που θα της επιτρέψουν να αποφασίσει αν θέλει να το αγοράσει ή όχι.

Αν η απάντηση είναι καταφατική, τότε δεν αποκλείεται να δούμε το νέο αεροσκάφος πριν το τέλος του 2020, καθώς από εκεί και πέρα θα αρχίσει το πολιτικό μέρος της συζήτησης (πρέπει να πάρει έγκριση από το Κογκρέσο) και έτσι, ίσως τα αποκαλύπτήριά του να μην είναι και πολύ μακριά.

Πηγή: Yahoo!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button