Αθλητικά

Το ΝΒΑ είπε «αντίο» στον Παύλο Γιαννακόπουλο

Σπουδαίος άνθρωπος, επιχειρηματίας και πρόεδρος υπήρξε ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Και μέσω του nba.com, ο μαγικός κόσμος του μπάσκετ χαιρέτησε την σπουδαία αυτή προσωπικότητα.

Συγκεκριμένα γράφουν:

«Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, Έλληνας επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, που οδήγησε την ομάδα του στην κυριαρχία στη χώρα του και στην Ευρώπη, πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Ο Παναθηναϊκός και η φαρμακευτική εταιρία ΒΙΑΝΕΞ, την οποία ο ίδιος είχε ιδρύσει, ανακοίνωσαν αμφότεροι τον θάνατό του την Κυριακή.

Για πάνω από 25 χρόνια στην ηγεσία του Παναθηναϊκού, ο Γιαννακόπουλος ξόδεψε τεράστια ποσά χρημάτων για να δημιουργήσει μια ευρωπαϊκή δυναστεία. Είχε αποκτήσει διάφορα μεγάλα ονόματα, ξένων παικτών, συμπεριλαμβανόμενων των σούπερ σταρ του ΝΒΑ, Ντομινίκ Γουίλκινς και Μπάιρον Σκοτ.

Ο Γουίλκινς είχε οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στο πρώτο από τα έξι ευρωπαϊκά τρόπαια που κατέκτησε, το 1996 με το τελευταίο να είναι το 2011, ενώ ο Σκοτ βοήθησε την ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα του 1998 με το οποίο ξεκίνησε ένα σερί 13 εγχώριων τίτλων σε 14 σεζόν.

Ο Γιαννακόπουλος μεταβίβασε την ιδιοκτησία της ομάδας στον γιο του, Δημήτρη, το 2012».

NBA

Πηγή: gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button