Πελοπόννησος

Το νησί στην Πελοπόννησο που μοιάζει με την Κύπρο! Δείτε που βρίσκεται

Όταν εξερευνείς την Ελλάδα από ψηλά, ανακαλύπτεις πολλές περισσότερες ομορφιές απ’ ό,τι μπορούσες να φανταστείς. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με ένα ελληνικό νησί το οποίο μοιάζει εντυπωσιακά με την Κύπρο όσον αφορά το σχήμα του. Ο λόγος για ένα νησί κοντά στη Λακωνία του οποίου την ύπαρξη πιθανόν δεν γνώριζες ως τώρα. Το όνομά του είναι Γλάρος και οι εικόνες είναι πράγματι εντυπωσιακές. Είναι, όπως το αποκαλούν, το δίδυμο αδελφάκι της Κύπρου.

Το ελληνικό νησί που μοιάζει εντυπωσιακά με την Κύπρο

Το κανάλι Haanity του Youtube έκανε μια ιδιαίτερη πτήση πάνω από το νησί Γλάρος στη Λακωνία και μας χαρίζει μοναδικές εικόνες από κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Το ελληνικό αυτό νησί που μοιάζει με την Κύπρο βρίσκεται στην περιοχή του Μαραθιά Λακωνίας. Και πράγματι μπορεί αν το προσεγγίσεις με σκάφος να μην καταλάβεις με τι μοιάζει αλλά από ψηλά είναι ξεκάθαρο.

Είναι ένας μοναδικός τόπος ο οποίος μοιάζει απίστευτα με την Κύπρο. Είναι σίγουρα ένα από τα πιο ωραία και εντυπωσιακά παράξενα της Ελλάδας. Ένα ξεχωριστό ελληνικό νησί.

Και μπορεί να είναι ένα νησί όχι γνωστό και χωρίς κατοίκους αλλά δίπλα του βρίσκονται γνωστά διαμάντια της Ελλάδας. Δίπλα σε αυτό το κατά τ’ άλλα άσημο νησί βρίσκονται διάφορα γνωστά μέρη της Λακωνίας, όπως είναι η εξωτική και πανέμορφη Ελαφόνησος. Αν τυχόν έχεις βρεθεί στο παρελθόν στην παραλία του Μαραθιά τότε ίσως έχεις προσέξει αυτό το νησί. Είναι μόλις 500 μέτρα μακριά από την όμορφη αυτή και γνωστή παραλία. Μια αμμουδιά που συγκεντρώνει πολύ κόσμο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και λόγω της χρυσής άμμου αλλά και λόγω των κρυστάλλινων νερών και της έκτασής της.

Εκεί λοιπόν βρίσκεται και η λεγόμενη «Κύπρος» της Λακωνίας. Ένα όμορφο, μικρό αλλά και μοναχικό ελληνικό νησί που τραβάει τα βλέμματα όταν το πρωτοδείς από ψηλά.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Δείτε το βίντεο από το κανάλι Haanity…

=

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button