Κόσμος

Το πέναλτι του Ερντογάν που απέφυγε… να αποκρούσει βουλευτής πρώην ποδοσφαιριστής

Σύνθημα για γκολ παντού έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που σκόραρε σε εγκαίνια γηπέδου στη Σμύρνη, ενώ στο τέρμα βρισκόταν ο βουλευτής του AKP και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Αλπάι Οζαλάν.

Σε ακόμα ένα επικοινωνιακό σόου κατέφυγε ο Τούρκος πρόεδρος κατά την παρουσία του στη Σμύρνη και στα εγκαίνια του νέου γηπέδου της Γκεζτεπέ το «Gürsel Aksel Stadium», το οποίο άνοιξε και επίσημα τις πύλες του.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λοιπόν παρότι δεν ήταν ντυμένος κατάλληλα και φορούσε κοστούμι αποφάσισε να εκτελέσει ένα πέναλτι για να δείξει ότι θα συνεχίσει να σκοράρει.

Χρέη τερματοφύλακα έκανε ο βουλευτής Σμύρνης με το AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Αλπάι Οζαλάν, ο οποίος επίσης βέβαια φορούσε κουστούμι.

Βέβαια ο Αλπάι δεν έκανε καμία κίνηση ν’ αποκρούσει το πέναλτι του Τούρκου προέδρου αφού έφυγε από την άλλη γωνία από αυτήν που επέλεξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στην προσπάθειά του να μην έρθει σ’ επαφή με τη μπάλα, έφαγε και ένα ελαφρύ γλίστρημα.

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος ανέβασε και στο Twitter, το επίτευγμά του και συγκεκριμένα τη στιγμή που παίρνει φόρα και κλωτσάει την μπάλα, την οποία συνδύασε με το μήνυμα «Δεν σταματάμε. Συνεχίζουμε με γκολ» και δίπλα το emoji της τουρκικής σημαίας.

Το συγκεκριμένο πέναλτι έφερε στη μνήμη τα τρία γκολ που είχε πετύχει στα εγκαίνια του σταδίου της Μπασακσεχίρ, το «Fatih Terim», όταν είχε σκοράρει ξανά χωρίς μεγάλη δυσκολία.

Είναι γνωστή η αγάπη του Ερντογάν για το ποδόσφαιρο αφού στα νιάτα του υπήρξε ποδοσφαιριστής σε τοπική ομάδα της Κωνσταντινούπολης, ενώ προς τιμήν του το στάδιο της γειτονιάς του Κασίμπασα, έδρα της τοπικής ομάδας έχει πάρει το όνομα του.

Ο Αλπάι Οζαλάν πραγματοποίησε 90 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Τουρκίας, ενώ ήταν και μέλος της ομάδας που κατέκτησε την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 στην Κορέα και στην Ιαπωνία, όπου επιλέχθηκε και στην καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button