Αθλητικά

Το παρκέ του ΟΑΚΑ έγινε κορτ – Χαμός για τον Στέφανο Τσιτσιπά!

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το κορτ που στήθηκε στο ΟΑΚΑ για τις ανάγκες του Davis Cup – Φεύγουν τα εισιτήρια για το tie της εθνικής με το Εκουαδόρ.

Σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση προχώρησε η ομοσπονδία τένις, με την ΕΦΟΑ να ορίζει στο κλειστό του ΟΑΚΑ τις αναμετρήσεις της εθνικής ομάδας με το Εκουαδόρ για την άνοδο στο World Group I του Davis Cup (4 και 5 Φεβρουαρίου). Η Ελλάδα, ως διοργανώτρια, μπορούσε να επιλέξει την πόλη διεξαγωγής των αγώνων, αλλά και την επιφάνεια στην οποία θα πραγματοποιηθούν οι αναμετρήσεις με το Εκουαδόρ, με την ομοσπονδία να επιλέγει τελικά το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι.

Η εξαιρετική πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο πρόσφατο Αυστραλιανό Οπεν μάλιστα έχει προκαλέσει τεράστια ζήτηση στα εισιτήρια των αγώνων με το Εκουαδόρ και το κλειστό του ΟΑΚΑ αναμένεται να είναι κατάμεστο, με την ομοσπονδία τένις μάλιστα να ανοίγει ακόμα 3.500 θέσεις, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των Ελλήνων φιλάθλων.

Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας τις τελευταίες ημέρες «τρέχουν» όλες τις απαραίτητες εργασίες, που απαιτούνται προκειμένου όλα να είναι στην εντέλεια το ερχόμενο Σάββατο, όταν θα ξεκινήσουν οι αναμετρήσεις, που θα κρίνουν την πρόκριση στο World Group I.

 

Που θα αγωνιστεί ο Τσιτσιπάς

Το παρκέ του «Νίκος Γκάλης» έχει μετατραπεί σε κορτ, με τις φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στα social media να εντυπωσιάζουν και να προκαλούν ενθουσιασμό στους Ελληνες φιλάθλους, οι οποίοι ανυπομονούν να δουν από κοντά τον Στέφανο Τσιτσιπά. Τον καλύτερο τενίστα της χώρας μας και έναν από τους κορυφαίους στον κόσμο, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες έπαιξε στον τελικό του Αυστραλιανού Οπεν!

Την Ελλάδα στους αγώνες εκτός από τον Στέφανο, θα εκπροσωπήσουν επίσης οι Μιχάλης Περβολαράκης, Αλέξανδρος Σκορίλας, Πέτρος Τσιτσιπάς και Αριστοτέλης Θάνος. Αρχηγός της αποστολής θα είναι ο πατέρας και προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολος, ενώ ομοσπονδιακός προπονητής είναι ο Δημήτρης Χατζηνικολάου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την ελληνική ομάδα απαρτίζουν ακόμα ο γιατρός Διονύσης Χίσσας, ο γυμναστής Χρήστος Φιωτάκης, ο ψυχολόγος Κώστας Περγαντής, ο φυσικοθεραπευτής Απόστολος Μιχαλάκας και ο βοηθός προπονητή Θανάσης Μανέκας.

Οι αγώνες στην Αθήνα

Οσον αφορά στο φορμάτ του Davis Cup, οι δυο ομάδες θα δώσουν πέντε αγώνες, τέσσερις μονών και έναν διπλού, οι οποίοι θα είναι best-of-three (στα δυο κερδισμένα σετ).

Οι δύο πρώτοι αγώνες των μονών θα γίνουν το Σάββατο και θα αρχίσουν στις 11:00 το πρωί, ενώ την Κυριακή θα γίνει το διπλό (σ.σ. ξεκινάει στις 12:00) και τα δυο υπόλοιπα μονά, εφόσον χρειαστεί. Η ομάδα που θα εξασφαλίσει την άνοδο στην 1η κατηγορία, θα είναι αυτή που θα φτάσει πρώτη τις τρεις νίκες.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Εκουαδόρ για το Davis Cup, με την Εθνική να διεκδικεί την άνοδό στην 1η κατηγορία για πρώτη φορά από το 2004.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button