Τοπικά Νέα

Το πρόβλημα των αδέσποτων στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Επίθεση σε μικρό παιδί στην Κυπαρισσία

Το πρόβλημα στη διαχείριση των αδέσποτων έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας η Χάιδω Παναγιωτοπούλου, έπειτα από τη μήνυση που κατατέθηκε από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας για τα αδέσποτα στο λιμάνι της Κυπαρισσίας.

Ειδικότερα, η κα Παναγιωτοπούλου είπε ότι κάποια ζώα είχαν τσουβαλιαστεί σε άσχημες συνθήκες στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, ρωτώντας να μάθει ποιο ειναι το σχέδιο της δημοτικής αρχής για τα αδέσποτα. Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι κάποια αδέσποτα έχουν τοποθετηθεί σε κατασχεμένο ακίνητο από την Εθνική Τράπεζα στην Φαρακλάδα, επί της εθνικής οδού, ρωτώντας να μάθει αν έχει δοθεί κάποια έγκριση και αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να βρίσκονται τα ζώα αυτά εκεί.

Απατώντας της ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σωτήρης Μπακούρος, είπε ότι η συγκεκριμένη δημοτική αρχή υπερβαίνει όσα έχουν κάνει μαζί όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, είτε αυτό ειναι χορήγηση τροφής, είτε κτηνιατρικές υπηρεσίες, στειρώσεις, βοήθεια σε φιλοζωικές κ.α.. Τόνισε ότι αν δεν υπήρχαν οι φιλόζωοι και οι φιλοζωικές το πρόβλημα θα ήταν τεράστιο. Συμφώνησε ότι η διαβίωση των σκυλιών στο λιμάνι ήταν απαράδεκτη, ενώ όπως ανέφερε τα σκυλιά μεταφέρθηκαν σε ένα καταφύγιο που δημιουργήθηκε από μια ιδιωτική οργάνωση από την Ολλανδία, η οποία αγόρασε μια έκταση κοντά στην περιοχή της Δ.Ε. Αετού και εκεί δημιούργησαν ιδιωτικό καταφύγιο, με τον δήμο να συνδράμει με το ποσό των 5.500 ευρώ. Παράλληλα, όπως είπε, ο δήμος έχει καταθέσει μελέτη προς το υπουργείο για τη δημιουργία δημοτικού καταφυγίου. Ο κ. Μπακούρος είπε ότι αν δεν εφαρμοστεί ευρύ πρόγραμμα στειρώσεων δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα.

Σε ότι αφορά την Φαρακλάδα είπε ότι δεν πήγαν με την προτροπή του δήμου, δεν τους είπε κάποιος πηγαίνετε εκεί, “έγινε με την αρωγή”. Μάλιστα, όπως είπε προχθές το βράδυ έγινε επίθεση αδέσποτου σε ένα παιδάκι, με τον δήμο να κινητοποιείται για την περισυλλογή του αδέσποτου.

Κλείνοντας, ο κ. Μπακούρος είπε ότι οι δήμοι δεν έχουν πάρει επιχορήγηση ούτε μια δραχμή, με τον δήμο Τριφυλίας να έχει διαθέσει πάνω από 100.000 ευρώ από την τα δικά του ταμεία.

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο κ. Μπακούρος τη φυλάκιση των αδέσποτων σκύλων στα συρματοκλουβιά στο χώρο του λιμανιού. Τώρα κ. Μπακούρε; Δεν τα είχατε δει; Εσείς κάθε μέρα περνάτε από εκεί. Δεν είδατε; Δεν ακούσατε; Δε μυριστήκατε τίποτε;. Αν δαπανήσατε εκατό χιλιάδες ευρώ,όπως ισχυρίζεστε που τα δαπανήσατε; Σε ποιους χορηγούσατε τις ζωοτροφές; Όλα λειτουργούσαν με τη δική σας στήριξη; Αν γίνεται κάτι με την αρωγή σας απαλλάσσει από τις ευθύνες;

    1. Πολύ σωστά τα λέτε! Όμως δεν πρόκειται να απαντηθούν
      αυτά τα ερωτήματα!! Η παιδεία ως αναφορά τα ζώα γενικότερα είναι ανύπαρκτη!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button