Lifestyle

Το πρώτο ζαχαροπλαστείο της Αθήνας και το μεγάλο φιάσκο με το παγωτό του

Όταν η Αθήνα έγινε πρωτεύουσαν του ελληνικού κράτους το 1834, η πόλη άρχισε να μεταμορφώνεται σταδιακά σε μια ευρωπαϊκή σύγχρονη πόλη. Νέες συνήθειες, ήθη και τάσεις ήρθαν από το εξωτερικό, μαζί με τον Όθωνα και την αυλή του.

Έτσι άνοιξε και το πρώτο ζαχαροπλαστείο της Αθήνας, δίπλα στην Χρυσοσπηλιώτισσα στην οδό Αιόλου.Ξεκίνησε τη λειτουργεία του το 1835 και ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό ζαχαροπλαστείο της Αθήνας, το ιστορικό ζαχαροπλαστείο Λερίου.

Εκτός από την ποικιλία των αγνώστων για τους Αθηναίους νεόφερτων γλυκισμάτων είχε πολύ εντυπωσιάσει το καινοφανές της περιτύλιξης τους με χρυσόχαρτο.

Και ενώ όλα πήγαιναν καλά για αυτό, η  φήμη του δέχθηκε ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα όταν ανέλαβε την παραγωγή παγωτών για το χορό του αντιβασιλέα Άρμανσπεργκ.

Η κατάχρηση χρωστικών ουσιών στα παγωτά αυτά είχε ως αποτέλεσμα οι καλεσμένοι να καταληφθούν από έντονους στομαχικούς πόνους και διαταραχές και η εκδήλωση να λήξει άδοξα με την αποχώρηση όλων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button