Κόσμος

Το στοιχειωμένο χωριό με ουφόσπιτα στην Ταϊβάν

Ήταν να γίνε ένα πολυτελές παραθαλάσσιο θέρετρο, αλλά αυτά τα σπίτια σε σχήμα UFO εγκαταλείφθηκαν πριν ακόμα ανοίξουν μετά από μια σειρά μυστηριωδών θανάτων

Ήταν να γίνει ένα παραθαλάσσιο θέρετρο, αλλά εγκαταλείφθηκε πριν ακόμα ανοίξει.

Το θέρετρο Sanzhi είναι ένα από τα πιο περίεργα μέρη στη γη, με το μυστήριο να μαστίζει τα εγκαταλελειμμένα κτίρια σε σχήμα UFO.

Η κατασκευή του θέρετρου στην περιοχή Sanzhi στην Ταϊβάν ξεκίνησε το 1978, αλλά μόλις δύο χρόνια αργότερα έμεινε μια πόλη-φάντασμα εξαιτίας μίας σειράς μυστηριωδών αυτοκτονιών και θανάτων.

Κανείς δεν επιτρεπόταν να πατήσει στο θέρετρο μέχρι το 1980, όταν έγινε τουριστική ατραξιόν λόγω της παραφυσικής δραστηριότητας και των συνωμοσιών που το περιβάλλουν.

Τα φουτουριστικά κτίρια αφέθηκαν να σαπίσουν μετά από μια σειρά θανατηφόρων ατυχημάτων κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Πιστεύεται ότι η κατασκευή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ επειδή οι μυστηριώδεις θάνατοι οδήγησαν τους οικοδόμους μακριά.

Αρκετοί εργάτες άρχισαν να αυτοκτονούν, παρόλο που ποτέ δεν έδειξαν σημάδια κατάθλιψης και υπήρξαν πολλά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα σε έναν κοντινό δρόμο.

Υπάρχουν αρκετές θεωρίες συνωμοσίας και ορισμένοι πιστεύουν ότι το θέρετρο χτιζόταν πάνω σε ένα νεκροταφείο Ολλανδών στρατιωτών. Ορισμένοι εργαζόμενοι στις κατασκευές ισχυρίστηκαν ότι δέχθηκαν επίσκεψη από πνεύματα που δεν ήθελα το ιερό έδαφος τους να διαταράσσεται από την εμπορική ιδιοκτησία.

Άλλοι που ήταν πιο προληπτικοί πίστευαν ότι το θέρετρο είχε καταραστεί όταν ένα άγαλμα με δράκο καταστράφηκε.

Ένας μεγάλος δράκος από σκυρόδεμα βρισκόταν στην είσοδο της πόλης και η ιστορία αναφέρει πως κάποιος πήρε την απόφαση να καταστρέψει το άγαλμα του δράκου, ώστε η είσοδος να διευρυνθεί.

Στην ασιατική κουλτούρα, οι δράκοι είναι σύμβολο καλής τύχης και ενέργειας. Πιστεύεται ότι φέρνουν τύχη, ευημερία και σταθερή επιτυχία.

Μετά από χρόνια το μόνο που είχε απομείνει ήταν τα θρυμματισμένα τζάμια στα ξύλινα κουφώματα, οι σαπισμένες στέγες και οι τσουλήθρες για τα παιδιά που στέκονταν κοντά σε μια κολοσσιαία πισίνα.

Τα χρώματα των σπιτιών είχαν πια ένα ξεθωριασμένο κόκκινο, κίτρινο ή μπλε, και μεγάλο μέρος αυτών ήταν καλυμμένο με γκράφιτι.

Σύμφωνα με το Blumhouse.com, ο ιδιοκτήτης μία τοπικής ζυθοποιίας στην Ταϊβάν ήθελε να ολοκληρώσει το φουτουριστικό χωριό.

Το 1989 προσέλαβε μια ομάδα αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών και έδωσε περισσότερα από 32 εκατομμύρια δολάρια για να ολοκληρώσει το έργο.

Ωστόσο, το χωριό δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω των φτωχών υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των σχήματων UFO.

Το θέρετρο ήταν κατασκευασμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα και καλύφθηκε με ίνες πλαστικού.

Αν ένας σεισμός έπληττε την Ταϊβάν, τα σπίτια θα είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές και η νέα κατασκευαστική ομάδα δεν θέλησε να τα κατασκευάσει από την αρχή.

Παρά τις ιστορίες για τα τρομερά γεγονότα στην πόλη-φάντασμα Sanzhi, κανείς δεν βρήκε ποτέ τι συνέβη και κανείς δεν θα το κάνει ποτέ.

Το θέρετρο καταστράφηκε το 2010 και δεν υπάρχει ίχνος του μικρού χωριού που να έχει διασωθεί.

Απ’ ό,τι φαίνεται ένα άλλο ξενοδοχείο θα χτιστεί πάνω από τα ερείπια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button