Πολιτική

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας δηλώνει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής του ΧΑΔΑ ΑΛΙΜΑΚΙΟΥ

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας δηλώνει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής του ΧΑΔΑ ΑΛΙΜΑΚΙΟΥ στην Τριφυλία, που και αυτό το καλοκαίρι σκορπίζει διοξίνες και δηλητήρια από την καύση των σκουπιδιών και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μεταπηδήσει η φωτιά στο παρακείμενο δάσος με απρόβλεπτες καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον ,τις περιουσίες αλλά και τις ανθρώπινες ζωές .

Δυστυχώς και αυτή η Δημοτική Αρχή του κ. Λεβεντάκη-παρά τις υποσχέσεις –δεν έκανε τίποτα εδώ και τρία χρόνια για να κλείσει αυτό το αίσχος της παράνομης χωματερής που λειτουργεί σε αποκαταστημένο ΧΑΔΑ και αποτελεί μια υγειονομική βόμβα για όλους τους κατοίκους .

Δεν έκανε τίποτα για αλλαγή φιλοσοφίας στη διαχείριση των απορριμμάτων που θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες ,με σεβασμό στο περιβάλλον , στην υγεία του λαού, στους φυσικούς πόρους ,στο λαϊκό εισόδημα .

Δεν έκανε τίποτα για την οργάνωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης με βάση και τις αποφάσεις προηγούμενων δημοτικών συμβουλίων που θα περιελάμβανε, την διαλογή στην πηγή όλων των ανακυκλώσιμων υλικών και θα μείωνε δραστικά τον όγκο των σκουπιδιών που θα μπορούσαν με μικρότερο κόστος να διοχετευτούν σε αδειοδοτημένο ΧΥΤΑ.

Δυστυχώς και αυτή η δημοτική αρχή όπως και οι προηγούμενες περιμένουν την ολοκλήρωση των σκουπιδοεργοστασίων της ΤΕΡΝΑ για να πηγαίνουν σύμμεικτα τα σκουπίδια και να οδηγούνται στη συνέχεια για καύση για παραγωγή ενέργειας .

Αυτη η μέθοδος είναι όχι μόνο εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία και το περιβάλλον αλλά επιφέρει και κατακόρυφη αύξηση των δημοτικών τελών για εξασφάλιση σίγουρου κέρδους στην εταιρεία

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να δυναμώσουμε τον αγώνα και να απαιτήσουμε :

  • Να σταματήσει άμεσα η παράνομη εναπόθεση σκουπιδιών στο Αλιμάκι

  • Να παρθούν μέτρα κατάσβεσης της φωτιάς και αποκατάστασης του ΧΑΔΑ

  • Να πούμε ΟΧΙ στη μετατόπιση βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη .

Για την Προσωρινή Διοικούσα επιτροπή του Σωματείου:

Κουφαλάκος Παναγιώτης (Πρόεδρος)

Καπερώνης Κωνσταντίνος (Αντιπρόεδρος)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button