Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

«Το ταξίδι του Φερεϋντούν» στην Κυπαρισσία – Μία παράσταση για μικρούς και μεγάλους

Το γνωστό βιβλίο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου «Το Ταξίδι του Φερεϋντούν», ζωντανεύει σε μια θεατρική παράσταση από την Ερασιτεχνική Θεατρική Σκηνή Κυπαρισσίας «Έτσι κι Αλλιώς» της Ελένης Δρακουλάκου με πρωταγωνιστές παιδιά.

Η παράσταση θα παιχτεί αύριο Παρασκευή και το Σάββατο, 18 και 19 του μηνός στον πολυχώρο «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία στις 9.30 το βράδυ.

«Το Ταξίδι του Φερεϋντούν» είναι ένα βιβλίο που  έχουν αγαπήσει πάνω από 40.000 παιδιά και έχουν συζητήσει  με τον συγγραφέα στους χώρους των σχολικών τάξεων, το οποίο θα ανέβει στην θεατρική σκηνή σε σκηνοθεσία της  Ελένης Δρακουλάκου που ήδη στο παρελθόν με την θεατρική της ομάδα που αποτελείτε από παιδιά έχει καταπλήξει το κοινό.

«Είναι μια σκληρή αλλά συνάμα ποιητική ατμόσφαιρα που μας δημιουργεί ονειρικές εικόνες και μας μεταφέρει στην προσπάθεια που κάνει ο άνθρωπος για να πετύχει στο ταξίδι της ζωής του. Μέσα από τα μηνύματά του, δημιουργεί πολιτισμικά ερεθίσματα στην συνείδηση όλων μας, αναδεικνύοντας ζητήματα όπως είναι η ομορφιά της διαφορετικότητας, η δύναμη της αλληλεγγύης, η αυτοπεποίθηση που προσφέρει η γνώση, καθώς και το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα που απασχολεί εκατομμύρια συνανθρώπους μας, εξ αιτίας των πολέμων σ’ ολόκληρο τον κόσμο» σημειώνει χαρακτηριστικά η κ. Δρακουλάκου.

Όσον αφορά την υπόθεση του έργου « Μ’ ένα όνειρο μεγάλωσε ο Φερεϋντούν από το Χοραμσάρ. Να μάθει γράμματα και να γυρίσει όλον τον κόσμο μ’ ένα ποδήλατο. Κι όταν το σπίτι του βομβαρδίστηκε στον πόλεμο, το μόνο που του απέμεινε ήταν ο πολύχρωμος χαρταετός του… Το παραμύθι είναι εμπνευσμένο από τη ζωή του Πέρση ποιητή ΦερεΫντούν Φαριαντ για να αφηγηθεί τις διαδρομές στη σκέψη και στη ζωή κάθε Φερεϋντούν που αναζητεί έναν καλύτερο κόσμο.»

Πρωταγωνιστούν οι : Αφηγητής Αναστασία Γεωργακοπούλου, Φερεϋντούν Φωτεινή Σαμπαζιώτη , Χαρταετοί Ακριβή Γκόγκα , Κωνσταντίνα Γρηγοροπούλου Αντζελίνα Γκίντζεφ , Μητέρα Νεφέλη Λαμπροπούλου, Πατέρας Δημήτρης Κοσμόπουλος ,

Δάσκαλος Θεμιστοκλής Παναγόπουλος ,  Ληστές  Αντζελίνα Γκίντζεφ , Νικόλαος Θεοδωρακόπουλος , Οδυσσέας Καρυδομάτης , Παιδιά του πολέμου: Πηνελόπη Αντωνοπούλου , Ολυμπία Κοσμοπούλου, Σίσυ Καλογεροπούλου , Μαυρέτα Κτενά , Κωνσταντίνα Γρηγοροπούλου, Δημήτρης Κοσμόπουλος , Αντζελίνα Γκίντζεφ , Οδυσσέας Καρυδομάτης , Νικόλας Θεοδωρακόπουλος , Θεμιστοκλής Παναγόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button