Πελοπόννησος

Το τερμάτισαν στην Πάτρα: Πιέζουν γιατρούς για βεβαιώσεις για να εξαιρεθούν από τη χρήση μάσκας

Σε άσκηση πίεσης προς γιατρούς και χρήσης κάθε μέσου προκειμένου να αποσπόσουν βεβαιώσεις εξαίρεσης από το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας καταφεύγουν σωρηδόν πατρινοί και πατρινές.

Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί  στην Αχαϊκή πρωτεύουσα από μερίδα πολιτών, επαληθεύεται πλήρως και από το περιεχόμενο της σχετικής οδηγίας που έστειλε προς τους γιατρούς μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογο Πατρών, στην οποία εκτός των άλλων κάνει αναφορά και στην ύπαρξη αυτών των πιέσεων.

Αναλυτικά η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών προς τα μέλη του αναφέρει τα  εξής:

Βρισκόμαστε σε χρονικό σημείο ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 και τα θεσμοθετημένα μέτρα προστασίας έχουν σχεδόν καθολικό χαρακτήρα.

Βάσει του ΦΕΚ-3162/31-7-2020 τ.Β΄ «Εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους», οι εξαιρέσεις από τη χρήση της μάσκας αναφέρονται στο άρθρο 4.

«Άρθρο 4 Εξαιρέσεις

Από την υποχρέωση των παρ. 1 και 2 εξαιρούνται α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών (3) ετών».

Λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης κοινωνικής πίεσης για έκδοση βεβαιώσεων εξαίρεσης στη χρήση της μάσκας, σας συνιστούμε την αποφυγή της έκδοσης τέτοιων γνωματεύσεων, όταν κατά την επιστημονική σας κρίση δεν συντρέχουν αντικειμενικοί και τεκμηριωμένοι λόγοι υπαγωγής των ασθενών στην εξαίρεση.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της μάσκας (από κοινού με τα λοιπά μέτρα ατομικής υγιεινής και τήρησης των αποστάσεων), είναι επιβεβλημένο μέτρο, ειδικά στους χρόνιους πάσχοντες και στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Πηγή: patrastimes.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button