Κόσμος

Το χωριό στην Πολωνία όπου έχει να γεννηθεί αγόρι εδώ και μια δεκαετία

Σχεδόν δέκα χρόνια έχει να ακουστεί το κλάμα νεογέννητου αγοριού σ’ ένα χωριό στη νότια Πολωνία, όπου γεννιούνται μόνον κορίτσια κι ο κοινοτάρχης της ευρύτερης περιοχής υπόσχεται βραβείο -έκπληξη στο επόμενο ζευγάρι που θα φέρει στον κόσμο αρσενικό απόγονο.

Πατέρας δύο κοριτσιών ο κοινοτάρχης Ράτζμουντ Φρίτσκο μιλώντας στο τοπικό δίκτυο TVN24 είπε ότι θα ετοιμάσει μια έκπληξη για τους γονείς του πρώτου αγοριού, ενώ σε άλλη του συνέντευξη στους New York Times, είπε ότι σκέφτεται να δώσει το όνομα του πρώτου αρσενικού που θα αντικρίσει το φως της ζωής σ’ ένα δρόμο και σε μια βαλανιδιά του χωριού στα σύνορα με την Τσεχία. Στη μικρή κοινότητα Μιέστσε Οντρζάνσκιε των περίπου 300 κατοίκων, που λόγω της παράξενης αυτής πληθυσμιακής ανωμαλίας έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης, σηκώνουν τους ώμους όταν τους ρωτά κανείς γιατί έχουν να γεννηθούν από το 2010 αγόρια εκεί.

Στο πυροσβεστικό σώμα οι περισσότεροι εθελοντές είναι γυναίκες

Τα μέλη της τοπικής εθελοντικής πυροσβεστικής υπηρεσίας είναι ως επί το πλείστον γυναίκες

Ο επικεφαλής της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας -τα μέλη της οποίας είναι ως επί το πλείστον εθελόντριες γυναίκες- είπε ότι η στατιστική αυτή ανωμαλία παρατηρείται εδώ και καιρό κι ότι ο ίδιος παντρεύτηκε μια ντόπια κι απέκτησε μαζί της δύο κορίτσια. «Θα ήθελα κι ένα αγόρι, αλλά μάλλον δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί η επιθυμία μου», λέει ο Τόμας Γκόλας. «Κι ο γείτονάς μου το προσπάθησε κι έχει δύο κόρες. Δεν νομίζω ότι οι γυναίκες εδώ πέρα φέρνουν στον κόσμο αγόρια», πρόσθεσε.

Οι χωρικοί αρχίζουν να ανησυχούν έντονα γιατί στο μέλλον δεν θα υπάρχουν αρκετά ανδρικά χέρια για τις αγροτικές εργασίες, που αναλαμβάνουν ολοένα και περισσότερο γυναίκες. Η υπόθεση έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και επιστημόνων, που προσφέρθηκαν να ερευνήσουν το θέμα, ενώ πολλοί γιατροί σπεύδουν να συμβουλέψουν τα ζευγάρια πώς θα αυξήσουν τις πιθανότητες να αποκτήσουν αγόρι προτείνοντας μεταξύ άλλων μια διατροφή πλούσια σε ασβέστιο. Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη μεταξύ των υποδείξεων που δέχονται τα ζευγάρια είναι να τοποθετούν κάτω από τη νυφική παστάδα το τσεκούρι, σύμφωνα με μια παλιά πολωνική παράδοση. Κι όλα αυτά την ώρα που οι στατιστικές δείχνουν στην Πολωνία ότι οι γεννήσεις αγοριών υπερτερούν εκείνες των κοριτσιών -207.000 αγόρια έναντι 196.000 κοριτσιών το 2017.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button