Πελοπόννησος

Το χωριό της Πελοποννήσου που η αρχιτεκτονική του θυμίζει περισσότερο νησί, παρά βουνίσιο χωρίο! Δείτε ποιο είναι…

Η ανάπτυξη και τα επιτεύγματά της μπορεί να εντυπωσιάζουν, όμως αυτά τα μέρη που ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει, συνεχίζουν να διατηρούν πάντα μια κρυφή γοητεία που μαγεύει τους επισκέπτες. Στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα μερικά χωριά, που θα σας κάνουν να ταξιδέψετε στο παρελθόν και να εκτιμήσετε χαμένες αξίες της ζωής.

Από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς ειδικά για τους ταξιδιώτες του σαββατοκύριακο είναι η Καστάνιτσα Αρκαδίας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 840 μέτρων, άρα είναι ιδανικό για τους λάτρεις των ορεινών διαδρομών και όπως μαρτυρά και η ονομασία του είναι γεμάτη καστανιές. Όμως το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως η αρχιτεκτονική του θυμίζει περισσότερο αιγαιοπελαγίτικο νησί, παρά βουνίσιο χωριό, καθώς είναι γεμάτο άσπρα σπιτάκια. Ο λόγος που τα σπίτια είναι ντυμένα στα λευκά είναι ο ασβέστης, ένα από τα βασικά προϊόντα της περιοχής που ψηνόταν σε παραδοσιακά καμίνια.

Καστανίτσα/Φωτογραφία: Shutterstock

Οι ελάχιστοι κάτοικοι ασχολούνται με την παραγωγή κάστανου και τα τοπικά εδέσματα νοστιμίζουν από τον καρπό του, όπως ας πούμε το χοιρινό κάστανο που αν δε δοκιμάσετε θα έχετε απλώς κάνει ένα μεγάλο λάθος. Στα τέλη Οκτωβρίου γίνεται πάντα και η γιορτή του κάστανου, όπου λαμβάνουν χώρα πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Καστανίτσα/Φωτογραφία: Shutterstockbovary.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button