Αφιερώματα

Το χωριό των Αγαλμάτων βρίσκεται στη Μεσσηνία – Δείτε ποιο είναι [εικόνες]

Το Σιδηρόκαστρο είναι χτισμένο στους πρόποδες δύο λόφων μέσα σε ένα πανέμορφο, καταπράσινο τοπίο. Όλα τα σπίτια του χωριού είναι κτισμένα από πέτρα με σκεπές από κεραμίδια και σε περίοπτη θέση βρίσκεται ναός του Αγίου Νικολάου που κτίστηκε το 1912. Μέσα σε αυτόν φυλάσσονται πολύ σημαντικά κειμήλια, όπως το ιερό δισκοπότηρο με το οποίο κοινώνησαν το 1821 οι οπλαρχηγοί και το ιερό Ευαγγέλιο με το οποίο μυήθηκαν στη Φιλική εταιρία.

Το Σιδηρόκαστρο, όμως, είναι πλέον γνωστό ως το χωριό των αγαλμάτων καθώς πάνω από 30 αγάλματα-ανδριάντες από μπρούντζο και μάρμαρο του Σιδηροκαστρίτη καλλιτέχνη Κώστα Γεωργακά, έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του χωριού. Τα αγάλματα αυτά δώρισε ο ίδιος ο καλλιτέχνης στο γενέθλιο τόπο του και οπωσδήποτε, προσδίδουν μια ξεχωριστή νότα στην περιοχή.

Το όνομά του το Σιδηρόκαστρο το πήρε από το ισχυρό, απόρθητο φρούριο που είχαν χτίσει οι Ενετοί, ερείπια του οποίου διακρίνονται μέχρι σήμερα στο χωριό.

Το Σιδηρόκαστρο που απέχει 15 χιλιόμετρα από την Κυπαρισσία και 7 χιλιόμετρα από το Κοπανάκι, ενδείκνυται για πεζοπορικές εξορμήσεις στα γύρω καταπράσινα μονοπάτια του, αλλά και στο περίφημο  Φαράγγι της Νέδας με τους 12 καταρράκτες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button