Τοπικά Νέα

Το ψήφισμα του Δ.Σ. Τριφυλίας για την Τράπεζα Πειραιώς στους Γαργαλιάνους

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η περιρρέουσα φημολογία ότι μετά την ανακοίνωση του κλεισίματος του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Γαργαλιάνων η Τράπεζα Πειραιώς σχεδιάζει να κλείσει το υποκατάστημα Πειραιώς στους Γαργαλιάνους . αυτό έχει οδηγήσει δικαίως τους πολίτες των Γαραγαλιάνων σε αγανάκτηση .
Μία περιοχή με έντονο το στοιχείο της αγροτικής παραγωγής λάδια-κρασιά –σταφίδες θα μείνει χωρίς τραπεζικές υπηρεσίες.
Οι κάτοικοι στην πλειονότητα ηλικιωμένοι και συνταξιούχοι θα είναι αναγκασμένοι να διανύσουν μια μεγάλη απόσταση για την εξυπηρέτηση τους.
Η συμπεριφορά του τραπεζικού συστήματος είναι ανάλγητη προς τους πολίτες που με θυσίες στήριξαν μέσω ανακεφαλαιοποιήσεων τις τράπεζες.
Οι τράπεζες λειτουργώντας με κριτήρια μείωσης κόστους και αύξησης κέρδους δεν τους ενδιαφέρουν οι θυσίες και τα προβλήματα των πολιτών.
Σαν Δημοτικό Συμβούλιο διατρανώνουμε την αντίθεση μας στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς και θα είμεθα στο πλευρό των κατοίκων της Πόλης των Γαργαλιάνων σε οποιοδήποτε αγωνιστικό πλαίσιο χρειασθεί.
Το ΔΣ ομόφωνα αποφασίζει και εγκρίνει το ψήφισμα στην συνεδρίαση του, Τρίτη 14 Ιουνίου 2022.

Σχετικά Άρθρα

13 Σχόλια

  1. Τι θα κάνετε το ψήφισμα; Που θα το στείλετε; Ποιος θα μιλήσει με την τράπεζα και θα εξηγήσει τους λόγους που δεν πρέπει να κλείσει το κατάστημα;

  2. Πως σκοπεύει να αντιδράσει ο δήμος πριν κλείσουν όλα τα καταστήματα τραπεζών της περιοχής μας

  3. Βρέθηκε επιτέλους αυτό το ψήφισμα; Περιμένουμε να δούμε με τι άλλες ενέργειες θα αντιδράσει ο Δήμος.

  4. Ότι έγινε στα Φιλιατρά τό ίδιο θά γίνει και για τις υπόλοιπες κομωπολης το χρήμα δεν έχει πατρίδα καί είναι άθεο!¡!!!

    1. Απαράδεκτο το κλείσιμο των τραπεζών.να επέμβει η κυβέρνηση και να επιβάλει να υπάρχει τουλάχιστον μία τράπεζα.

  5. Θα υπάρχει για κάθε τράπεζα ΕΝΑ υποκατάστημα σε κάθε ΝΟΜΟ. Και όχι σε κάθε χωριό. Εξαίρεση για την Άλφα Τράπεζα η πόλη της Καλαμάτας που θα έχει δύο λόγω της ιδρύσεως της στην πόλη.

  6. Δεν είναι δυνατόν η πόλη που μόνη της ευθύνεται για το 3% της εθνικής παραγωγής ελαιολάδου και η οποία έχει πάνω από δέκα ελαιοτριβεία να μην έχει τραπεζικές υπηρεσίες.

    Μήπως θα πρέπει να μεσολαβήσει το Κόστα Ναβαρίνo;

  7. Το αστείο είναι πως τα ΜΜΕ μας παρουσιάζουν τον Κο Μεγάλου σαν έναν υπερεπιτυχημενο διευθύνων σύμβουλο τραπεζικών ιδρυμάτων. Αναρωτιέμαι ποια είναι τα κριτήρια της επιτυχίας.

    Σίγουρα αν κλείσει όλα τα υποκαταστήματα της τράπεζας στην αρχή θα πανηγυρίζουν για την “επιτυχία” αφού θα μειωθούν δραστικά τα έξοδα. Το θέμα είναι τι θα γίνει στην πορεία, στο μέλλον, όχι τους πρώτους μήνες.

    Την ίδια στιγμή στα 170.000.000 ευρώ αποτιμήθηκε το κόστος των τραπεζικής ηλεκτρονικής απάτης στην χώρα. Δηλαδή οι τράπεζες εκβιαστικά μας εξαναγκάζουν σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες οι οποίες καταλήγουν τόσο ευάλωτες στην απάτη όσο τίποτε άλλο στην ιστορία. Πότε ξανά στο πρόσφατο παρελθόν δεν νιώθαμε τόση ανασφάλεια σχετικά με την διαχείριση των χρημάτων μας; Ποτέ!

    170.000.000 ευρώ το σύνολο του κόστους της ηλεκτρονικής τραπεζικής απάτης. Είναι σοκαριστικό. Και δεν μιλάει κανείς.

    Την ίδια στιγμή οι μέτοχοι των τραπεζικών ιδρυμάτων είναι πολλές φορές πιο σημαντικοί από τα θύματα, τους πελάτες… πάνω στις καταθέσεις των οποίων στηρίζεται όλο το σύστημα. Εξαιρετικά. Οποιοσδήποτε άλλη επιχείρηση η οποία θεωρητικά στηρίζεται στους πελάτες της θα είχε καταρρεύσει. Αλλά για τα τραπεζικά ιδρύματα οι πελάτες πλέον δεν έχουν σημασία. Ούτως ή άλλως όλοι είμαστε ένας αριθμός τον οποίο θα μας δώσει ο κος Πιερακακης, γνωστός και ως “Προμηθέας”.

    Το συμπέρασμα που βγάζω είναι πως ίσως η μεγαλύτερη απάτη είναι αυτή του επιτυχημένου τραπεζικού στελέχους. Έχω την εντύπωση πως σε κάθε άλλη περίπτωση θα θεωρούνταν αυτομάτως αποτυχημένοι.

    Εντωμεταξυ μόνο εγώ πρέπει να έχω διαβάσει την έρευνα του Economist η οποία λέει πως το μέλλον των τραπεζικών υποκαταστημάτων είναι η διαδραστικότητα αυτών μέσω της φυσικής παρουσίας. Και πως οι τράπεζες που προσφέρουν αποκλειστικά ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την ώρα δεν πάνε τόσο καλά όσο περίμεναν οι “ειδικοί”.

    Συμπέρασμα: όταν βλέπουμε στα κανάλια εκδηλώσεις όπου τραπεζικά στελέχη αλληλοσυγχαιρονται να θυμόμαστε πως η εκδήλωση χρηματοδοτείται από εμάς και πως αλληλοσυγχαιρονται επειδή μειώνουν την πρόσβαση των τραπεζικών υπηρεσιών στους πελάτες τους, τα χρήματα των οποίων αποτελούν το θεμέλιο της επιχείρησης τους.

    Συγχαρητήρια.

  8. Τα ίδια έγιναν και στην Χώρα. Το μόνο που κατάφεραν οι δημοτικοί άρχοντες ήταν να πάρουν μια ολιγόμηνη παράταση. Τώρα πια έχει κλείσει. Αν το έχουν πάρει απόφαση κανένας δεν θα τους εμποδίσει. Δυστυχώς…

  9. Υπαρχει μια θεωρία η οποία λεει πως οταν ο πληθωρισμός ξεπερασει το 5% δεν μαζευεται με τιποτα παρα μονο με βιαιη πτωση. Στα καναλια ο επισημος πληθωρισμός ειναι 8% αλλα ο πραγματικός ειναι 20 και 30%. Στην Αμερική εχουν ξεκινησει οι απολυσεις.

    Μπορούν να συνεχισουν να επενδυουν στον αερα, θα το βρουν μπροστα τους.

    Εμεις για αλλη μια φορα θα επιβιωσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button