Τεχνολογία

Το Facebook θα κάνει «αόρατους» όσους παραβιάζουν τους κανόνες του

Τα fake news, την παραπληρόφορηση τα κηρύγματα μίσους και τις επικίνδυνες θεωρίες συνωμοσίας, φαίνεται πως έχει βάλει στο μάτι το Facebook, που έχει σκοπό να μην επιτρέψει κανέναν τη δυναμική της πλατφόρμας για να αποσταθεροποιήσει τον κόσμο.

Βέβαια όλα τα μέτρα που θα παρθούν έρχονται μετά την κατακραυγή του κόσμου και την πίεση που δέχτηκαν από την κοινή γνώμη, ειδικά τη περίοδο των lockdown, όταν μέσα από τα social media αυξάνονταν οι φωνές που μετέδιδαν ψεύτικες πληροφορίες για την πανδημία.

Έτσι λοιπόν όσοι παραβιάζουν τους κανόνες του Facebook, θα γίνονται αόρατοι μέσω του shadow banning. Πιο συγκεκριμένα το Facebook θα κάνει downrank τα posts που αναρτούν αυτοί που παραβιάζουν τους κανόνες του για να τα βλέπουν όσο το δυνατόν λιγότεροι χρήστες.

Θα έχουν περιθώριο 90 ημέρες να συμμορθωθούν και μετά θα προχωρούν σε κλείσιμο του λογαριασμού, αν ο χρήστης συνεχίζει τις επικίνδυνες πρακτικές του.

Σε περιπτώσεις που μπορεί να γίνουν κάποια λάθη οι χρήστες που τιμωρούνται ή δέχονται προειδοποίηση, θα μπορούν να έχουν δικαίωμα ένστασης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button