Τεχνολογία

Το Samsung Galaxy Fold μόλις ανακοινώθηκε επίσημα! Έρχεται σύντομα με τιμή περίπου 1700 €

Μετά από χρόνια διαρροών και πολλές φήμες, teasers και αναβολές, η Samsung ανακοίνωσε τελικά το Galaxy Fold! Το πρώτο πτυσσόμενο smartphone της εταιρείας. Για πρώτη φορά είδαμε το Fold το Νοέμβριο, αν και τα φώτα ήταν αχνά και η συσκευή ήταν αρκετά κρυμμένη. Λοιπόν, τέλος η αναμονή. Τώρα, είδαμε το Galaxy Fold σε όλη του την ομορφιά!

Σχεδιασμός και εμφάνιση

samsung galaxy fold open

Όπως υποδηλώνει το όνομα … είναι ένα πτυσσόμενο τηλέφωνο. Στο εξωτερικό κέλυφος υπάρχει μια οθόνη 4,6 ιντσών με ανάλυση 840 x 1960 (λόγος διαστάσεων 21: 9), γεγονός που καθιστά μια αρκετά συμπαγή συσκευή για εύκολη χρήση με το ένα χέρι. Αν χρειάζεστε περισσότερη οθόνη για να εμφανίσετε το περιεχόμενό σας, ανοίξτε το σαν ένα μικρό φυλλάδιο και αμέσως – εμφανίζεται εσωτερική οθόνη διαστάσεων 7,3 ιντσών και 1536 x 2152 (αναλογία διαστάσεων 4,2: 3). Η Samsung το πέτυχε αναπτύσσοντας ένα νέο πολυμερές υλικό, το οποίο επιτρέπει στην εσωτερική οθόνη να είναι 50% λεπτότερη από οποιαδήποτε οθόνη που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Στην ακατέργαστη μορφή του, δεν είναι μόνο ένας πίνακας οθόνης που κάμπτεται κάτω από τη μέση, είναι μια πραγματικά πτυσσόμενη οθόνη.

Ο μεντεσές του τηλεφώνου έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αντέχει σε χιλιάδες αναδιπλώσεις χωρίς να σπάσει. Η άρθρωση είναι κατασκευασμένη από πολλαπλούς μηχανισμούς και είναι ένα όμορφο κομμάτι τεχνολογίας, το οποίο η Samsung υπόσχεται να κλείνει με ένα ικανοποιητικό κλικ. Δεν θα το δούμε στην καθημερινή μας χρήση, αφού είναι κρυμμένο μέσα στο σώμα του τηλεφώνου.

Ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων τοποθετείται στο δεξιό πλαίσιο της συσκευής. Δεν υπάρχουν αισθητήρες στην οθόνη εδώ, ο σαρωτής είναι μια πιο παραδοσιακή τεχνολογία, όπως η τοποθέτηση στο Galaxy S10e ή ακόμα και τα παλαιότερα τηλέφωνα Sony Xperia. Το Galaxy Fold θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα – Space Silver, Cosmos Black, Martian Green και Astro Blue. Η Samsung θα σας δώσει επίσης τη δυνατότητα να προσαρμόσετε το Galaxy Fold σε ένα συνδυασμό προκαθορισμένων χρωμάτων και πλευρικών τόνων σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

samsung galaxy fold

Υλικό και κάμερα

Το Galaxy Fold τροφοδοτείται από έναν επεξεργαστή αιχμής 7 nm και βγαίνει στην αγορά με αποθηκευτικό χώρο 512 GB και εκπληκτική μνήμη RAM 12 GB. Βασικά, έχει χαρακτηριστικά σαν κορυφαίο Galaxy S10 +.

Υπάρχουν δύο μπαταρίες μέσα στα δύο κελύφη του τηλεφώνου. Ωστόσο, η Samsung εξασφάλισε ότι το λειτουργικό σύστημα Android που υπάρχει μέσα θα τα δει και θα τα μεταχειριστεί σαν μία μπαταρία. Η συνολική χωρητικότητα είναι 4.380 mAh, η οποία θα πρέπει να δώσει αρκετή διάρκεια ζωής στο τηλέφωνο! Το smartphone είναι επίσης σε θέση να εκπέμψει τη φόρτιση μέσω ασύρματου PowerShare. Μπορείτε ακόμη να συνδέσετε το Galaxy Fold για να το φορτίσετε και να τοποθετήσετε μια άλλη συσκευή επάνω του για γρήγορη διπλή φόρτιση.

Έχει συνολικά έξι κάμερες στην συσκευή, συνδυάζοντας οτιδήποτε έχει η Samsung στο μανίκι της. Στο πίσω μέρος υπάρχει μια τριπλή μονάδα με μια τυπική φωτογραφική μηχανή 12 MP με μεταβλητό διάφραγμα (F1.5 – F2.4), έναν τηλεφακό 12 MP με 2x οπτικό ζουμ και διάφραγμα F2.4 και μία 16 MP – ultra-wide-angle κάμερα. Οι πρώτοι δύο έχουν οπτική σταθεροποίηση εικόνας για να βοηθήσουν να βγάλετε βίντεο ή εικόνες σε λιγότερο ευνοϊκές συνθήκες φωτισμού. Στο εσωτερικό, υπάρχει μια διπλή φωτογραφική μηχανή selfie – ένα κύριο snapper 10 MP, F2.2 και μια κάμερα βάθους για πορτρέτα selfie. Όταν η συσκευή είναι διπλωμένη, έχετε μια άλλη μονή κάμερα 10 Μ selfie με διάφραγμα F2.2.

Τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας

Το Galaxy Fold θα είναι διαθέσιμο για αγορά στις 26 Απριλίου, αυτού του έτους! “Πόσο;;;;”, σας ακούμε να ρωτάτε. Λοιπόν … αν κάποιος ήθελε τα τελευταία Apple έπρεπε να δώσει ένα νεφρό το Samsung Galaxy Fold θα χρειαστεί και τα δύο. Εννοούμε – 1,920 δολάρια δηλαδή περίπου 1700 €. Ναι, η αιχμή της τεχνολογίας κοστίζει και κοστίζει αρκετά! Τώρα μένει να δούμε αν αξίζει αυτό το κόστος….

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button