Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Το Seatrac στην Καλαμάτα το 3ο κατά σειράν σε χρήση Πανελλαδικά

Τη γενική αποδοχή των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα έχουν κερδίσει οι μηχανισμοί Seatrac, με τους οποίους μπορούν να κάνουν αυτόνομα μπάνιο στη θάλασσα.

Χαρακτηριστικά, ένας φίλος του Seatrac στην Ανάσταση, έγραψε τα εξής για την εμπειρία του: «Η Καλαμάτα απέκτησε Σιτρακ οργανωμένο από την πρώτη στιγμή για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρια εγώ προσωπικά τα πρώτα μπάνια πού έκανα με την βοήθεια του Σιτρακ ήταν στην Καλαμάτα έκανα σχεδόν 250 χιλιόμετρα κάθε φορά που ήθελα να κάνω ένα μπάνιο ακόμη μπορώ να πω ότι ήταν τόσο προσβασιμα και οργανωμένα όλα που ήμουν 100% της 100 % αυτονομος ένα μεγάλο μπράβο σε όλους αυτούς που δούλεψαν για το καλύτερο τον ΑμεΑ Και φυσικά ένα μεγάλο μπράβο στην εταιρεία Τοβεα που με τον μηχανισμό Σιτρακ μας δίνει το δικαίωμα της ελευθερίας!!!!!».

2 SEATRAC ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Υπενθυμίζεται ότι το 2015 ο Δήμος Καλαμάτας, με δαπάνες από Δημοτικούς Πόρους, εγκατέστησε το πρώτο Seatrac στην παραλία του Ιερού Ναού Ανάστασης, ενώ το 2017, με δαπάνες του Δήμου και των χορηγών Διάπλαση ΑΕ Κέντρο Αποκατάστασης και ξενοδοχείο Filoxenia (Πανελένη ΞΤΑΕ) ομίλου Grecotel, αγοράσθηκε άλλο ένα Seatrac, το οποίο τοποθετήθηκε στο τέρμα της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, σε απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων από το πρώτο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ
ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Σύμφωνα με ενημέρωση που παρέσχε στο Δήμο η εταιρεία ΤΟΒΕΑ, που παράγει και υποστηρίζει τη λειτουργία των Seatrac, μέχρι τις 13 Αυγούστου 2019 η χρήση των μηχανισμών αυτών στην ακρογιαλιά της Καλαμάτας παρουσίαζε τα εξής στοιχεία: Seatrac Ανάσταση 951, Seatrac «Φιλοξένια» 243.
Ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας που διενεργεί η εταιρεία είναι ότι οι χρήστες του Seatrac κάνουν τουλάχιστον 10 φορές περισσότερα μπάνια το χρόνο από ό,τι πριν εγκατασταθεί το Seatrac.
Σύμφωνα δε με παρατιθέμενο γράφημα από ρεπορτάζ της ιστοσελίδας iefimerida, το Seatrac στην Ανάσταση είναι 3ο κατά σειράν σε χρήση πανελλαδικά.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!

Μάλιστα, οι μηχανισμοί αυτοί είναι γνωστοί και στο εξωτερικό και υπάρχουν επισκέπτες που επιλέγουν να κάνουν διακοπές με βάση την ύπαρξη Seatrac. Είναι χαρακτηριστικό ότι κυρία από τη Ρωσία προανήγγειλε την άφιξη στην Καλαμάτα τουριστών σε αναπηρικό αμαξίδιο μετά τις 25 Αυγούστου 2019, προκειμένου να κάνουν μπάνια με Seatrac.
Επισημαίνεται, τέλος, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προμήθειας εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας ακόμη 4 μηχανισμών Seatrac.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button