Οικονομία

Τράπεζες: Από Παρασκευή η εξέταση των αιτήσεων για «πάγωμα» δόσεων

Την Παρασκευή 10 Απριλίου θα αποσταλούν στις τράπεζες και τους servicers τα ΑΦΜ των δανειοληπτών που έχουν πληγεί από την πανδημία προκειμένου να προχωρήσουν σε εξέταση των αιτήσεων για τρίμηνη αναστολή δόσεων.

Η διαδικασία προβλέπει διάστημα επτά εργάσιμων ημερών εντός του οποίου ο οφειλέτης μπορεί να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να σταλεί το ΑΦΜ του τις τράπεζες μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας στο website της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Η πλατφόρμα άνοιξε την 1η Απριλίου και θα λειτουργεί έως την Πέμπτη 9 Απριλίου.

Αφού παρέλθει η προθεσμία της εναντίωσης, σύμφωνα με το insider.gr, τα ΑΦΜ των οφειλετών θα σταλούν στις τράπεζες για διασταύρωση. Ήδη, όσοι πληρούν τα κριτήρια για την ενίσχυση των 800 ευρώ, αλλά και όσοι εντάσσονται άμεσα ή έμμεσα στους ΚΑΔ των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊό έχουν ξεκινήσει να υποβάλλουν αιτήσεις προς τις τράπεζες για τρίμηνη αναστολή των δόσεών τους. Η ευνοϊκή ρύθμιση, πάντως, αφορά σε ενήμερα δάνεια και όχι σε όσα βρίσκονται στο «κόκκινο».

Τραπεζικές πηγές, πάντως, αναφέρουν στο insider.gr ότι ήδη οι τράπεζες έχουν λάβει πρωτοβουλίες ενημέρωσης των πελατών τους που πληρούν τα κριτήρια ώστε να αιτηθούν το «πάγωμα» των δόσεων μέσω της διαδικασίας που εφαρμόζει κάθε τράπεζα. Στόχος των τραπεζών είναι να λάβουν την αναστολή όσοι τη δικαιούνται βάσει των έκτακτων νομοθετικών ρυθμίσεων. Τονίζουν δε ότι η ενημερωτική εκστρατεία δεν στοχεύει μόνο σε όσους δικαιούνται τα 800 ευρώ, αλλά και όσους πλήττονται έμμεσα από την κρίση.

Εξ άλλου, κατόπιν ανακοίνωσης του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδη, κατέστη σαφές ότι οι εισπρακτικές εταιρείες «κατεβάζουν τα τηλέφωνα» για το επόμενο τρίμηνο, ώστε να μην ασκούνται πιέσεις στους πληττόμενους επιχειρηματίες αλλά και ιδιώτες να καταβάλλουν τη δόση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button