Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Τρίωρη στάση εργασίας σε γυμνάσια και λύκεια

Τρίωρη στάση εργασίας αποφάσισαν για σήμερα Δευτέρα τα Δ.Σ. της Α’ και Β΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών για την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά το σύστημα διορισμών.

Η στάση των ΕΛΜΕ θα γίνει από τις 8 έως τις 11 π.μ. για τα ημερήσια σχολεία, ενώ για τα εσπερινά σχολεία ξεκινά από τις 8.30 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου. Η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει επίσης στάση από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. για να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να μεταβούν στην Αθήνα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ στις 3 μ.μ. στη Βουλή, όπως γίνεται γνωστό από σχετική ανακοίνωση.

Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου μετέχει σήμερα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τριφυλίας, με αίτημα την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων μόνιμων κι αναπληρωτών.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση: “Το νέο σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών παγιώνει έναν ανελέητο ανταγωνισμό μεταξύ των συναδέλφων, τους οποίους και οδηγεί σ΄ έναν «αγώνα δρόμου» για την απόκτηση επιπλέον προσόντων και πιστοποιήσεων, με πολύ μεγάλο οικονομικό κόστος, με μοναδικό σκοπό ν’ αποδεικνύουν συνεχώς ότι είναι «ικανοί» και «επαρκώς καταρτισμένοι». Παράλληλα, η προϋπηρεσία που με τόσους κόπους και θυσίες κατοχύρωναν, παύει να έχει πρωτεύουσα σημασία”.

Exit mobile version